lördag, september 02, 2023

Skogens röda guld

I torsdags kom bisin min hem med ett tio liters ämbar (hink, spann) fullt av lingon.

Tänk, skogens röda guld kom till honom så där bara utan att han behövde plocka bären eller tampas med älgflugorna. Vis av skadan från förra året, så har han beställt två ämbar till av systerns sambo. Förra årets lingonsylt tog nämligen slut på tok för tidigt under vårvintern. Bisin min använder lingonsylten som en universalgrönsak till alla maträtter utom soppor, så katastrofen var given då den hemkokta sylten tog slut och han måste ty sig till köpesylt. Det är förstås inte alls samma sak med massproducerad lingonsylt, som kan innehålla allt från löv, döda ödlor och kvistar. Det kan förstås finnas annat också, som vi inte ännu har råkat på. Som sagt, man vet aldrig, så det är säkrare att hålla sig till hemkokt sylt.

Och bisin min är riktigt duktig ska jag säga. Igår tog han hand om tvätten då jag tagit hand om disken. Riktigt bra arbetsfördelning. Och jodå, han kokar sin sylt alldeles själv. Det tycker jag att är superbra, för då slipper jag höra kommentarer om att sylten är för söt, för sur, för vattnig, för tjock... Nu får han ju precis den sylt han själv vill ha.

Bra saker idag:
  • Stickade färdigt det lite större barnsocksparet.

  • Och har börjat på ännu en barnsocka. Den största hittills.

  • Har varit och veckohandlat och fick hjälp och sällskap av äldsta sonen.

  • Har tagit första steget till att få lite bättre ordning på mitt absurda garnlager. Lyckades smuggla in 3 stycken 60 liters plastlådor utan att bisin min morrade. Hoppas att han inget märkte! Han gillar inte att jag köper fler plastlådor, när jag egentligen borde minska på antalet. Men nu vill jag ha sådan ordning att jag hittar merinogarnen i den första plastlådan, tjockare sockgarn i den andra lådan och tunna sockgarner i den tredje. Så det så. 60 liter är nog kanske att överdriva lite, men erbjudandet i stora varuhuset var "ta tre och betala för två". Så då gjorde jag förstås så. Nu gäller det då att vänta tills bisin min är borta hemifrån och sedan sätta igång så smått. Nån, som vill komma med och hjälpa?
Önskar er en riktigt skön söndag!


Inga kommentarer: