söndag, februari 11, 2024

Korta rundstickor

Sent omsider har jag äntligen startat datorn nu, nästan mitt i natten. Och det för att berätta om ett litet paket, som vi tog ut från postens paketautomat igår, yngsta sonen och undertecknad, när vi var iväg till stan. Och nej, nej, det var inte ett litet rött paket, utan ett helt vanligt brunt postpaket i storlek S.

Paketet kom från Sagawool och det är alltid så härligt att kunna understöda små inhemska företagare. Det kostar kanske lite mera, men... nå, den här gången var jag på jakt efter 40 cm rundstickor och de fanns hos henne till nedsatt pris.
Och se nu, en personlig hälsning och en tepåse där det det står "du är underbar".

Det var på baksidan av det här tackkortet, som hon ännu skrev tack för hand och önskade mej underbara stickstunder. Det här är ju lite annorlunda än de stora företagens packerier.

Det var alltså korta rundstickor jag behövde, men...

... sen hittade jag några ljuvliga garnhärvor, som jag förstås bara måste ha. Handfärgade, ljuvligt mjuka och jag vet till och med vad jag ska använda dem till. Få nu se hur lång tid det tar innan jag har fått dem nystade och lyckats räkna om maskor till mitt tänkta projekt. Det här garnet är nämligen tunnare än det som används i mönstret. Och lyckas jag inte med den bedriften, så har jag andra projekt på lut. Det enda jag inte vet vad jag ska göra med är det här svartröda, för det var ett impulsköp!
Jag vet faktiskt inte om jag vågar nysta upp de där pastellfärgade härvorna. Tänk om jag har smutsiga händer och garnet blir alldeles smutsigt? 😱

I Finland har det varit två val, ett igår och ett idag. Gårdagens val handlade om Eurovisionen och det kan jag inte säga så mycket om för jag har inte hört det. Jag har endast sett bilder och sett att diskussionens vågor gått höga på sociala medier.

Presidentvalets andra omgång gick av stapeln idag och Alexander Stubb är nu vår nya president. Det kan jag inte heller säga så mycket om, annat än att jag har faktiskt stått på torget i stan en gång och intervjuat honom. Då var han ute och gjorde kampanj inför ett riksdagsval.

Bra saker idag:
  • Jag vaknade redan halvsju och steg till och med upp, men kröp tillbaka ner mellan lakanen. Det var alldeles för tidigt. Det fanns en viss risk att jag skulle ha blivit en sur gumma och det skulle ha smittat till bisin min, som hade blivit en sur gubbe. Då skulle här ha funnits två surkartar i huset. Ja, alltså inte surikat, för den skulle ha varit gullig.
    Och inte är det något fel på Maria Sur heller.
    Men som sagt, här i huset behöver vi få sova och det gjorde vi ända till halvtio!

  • Har städat i medicinförrådet och plockat lite bland verifikat och kvitton, men inte riktigt haft ork för större döstädning. 
    Nu borde då någon vänlig människa föra alla gamla medicinburkar till apoteket...

  • Fick igång diskmaskinen och har diskat både kammar och tandmuggar!

  • Har lärt mej ett nytt tyskt ord idag, kerzenschein, betyder skenet av stearinljus eller stearinljusets sken.

  • Fick de ljusblåa sockorna färdiga idag.

  • Och fick också knappen isydd i den stickade sjaletten. Tjohoo, två projekt avslutade på samma dag. Det gällde enbart att ta sig i kragen.

  • Veckan avslutades med ett skönt bastubad.
Önskar er en riktigt fin måndag!






Inga kommentarer: