onsdag, juli 10, 2024

Inte en maska

Onsdag = stickcafédag och så var det också idag. En del är förstås förhindrade att delta, för det finns så mycket annat på sommaren. Gäster, stugliv, utfärder med mera. Jag var själv lite tveksam till att delta, för jag har inte hunnit sticka nånting alls sen förra veckan. Stickandet har liksom inte alls lockat. Lite ivrig blev jag i början av veckan då jag på måndagen fick en förfrågan om jag kunde sticka torgvantar. Men sen visade det sig att de borde ha varit färdiga före klockan 16 igår. Och så snabb är jag inte att sticka, absolut inte. Men nu har jag dessvärre hittat en massa fina mönster på pulsvärmare/torgvantar, som jag skulle vilja testa att sticka. Men jag ska försöka hålla mej i skinnet och allra först ta itu med de halvfärdiga projektena.

Från stickcaféet kom jag igen hem med en gåva av U.

En vacker virkad stjärnduk, vit och rosa, precis mina färger. Tack för den!

Vi var tre damer som läskade oss med en god Aperol Spritz medan vi väntade på maten.

Vet ni, jag var en lite krånglig kund idag på Bistro Kronan, för jag begärde köttbullar i gräddsås. Det är egentligen en barnportion, men jag fick en vuxenvariant av den. Tack för det! Jag visste faktiskt inte vad jag annars skulle ha valt från menyn. Jag kände inte riktigt för skagensmörgås idag igen.

Som dessert valde jag chokladfondant med glass. Mumsfilibabba!

Idag satt vi ute på terrassen, för det var så många människor inne i bistron. Det fläktade skönt och fungerade annars bra, bortsett från två saker. Den ena var det att springorna mellan bräderna i terrassen var så stora att ingen av oss vågade sticka en endaste en maska. Tänk om vi hade tappat en strumpsticka! Den hade omedelbums försvunnit ner mellan springorna och så skulle stora socksticksslukarmonstret ha dykt upp och farit iväg med stickan. Huuu!

Det andra var trafiken, som brummade på och överröstade vår intressanta diskussion om bland annat spetsstickning. M ska börja med sådant nu i vinter. Hon hade med sig en underbar bok med härliga mönster på stickade sjalar. Mycket tunt garn, så det blir nog tålamodsprövande.
Stöldvågen, som har dragit fram över stan var ett annat givet samtalsämne.

Före jag körde iväg till stickcaféet besökte jag R-kiosken. Jag skickade in krysslösningar från Mästarkrysset nummer 3 2024. Och det bara för att det är lite kul. Vinstchanserna är garanterat minimala. Nå, nu hade jag då ingen krysstidning längre att lösa i, så jag tänkte att jag kan köpa en ny där i kiosken. Men oj, vad besviken jag blev, alla krysstidningar var på finska utom en sudokutidning. Obegripligt, som om det inte finns en massa krysslösare på svenska här i stan? Nå, tänkte jag, jag köper Allers så får jag A-korsordet och lite tuggmotstånd. Men sjuttons sjutton, ingen Allers heller! Tänk, förr i världen fanns det nästan vilken tidning, som helst i R-kiosken, men inte nu längre. Suck!

Jag fick nöja mej med Hemmets Veckotidning, som hade dagens datum på pärmen. I den här kryssbilagan är det på tok för många lätta kryss för mej.

I Tjugo frågor kunde jag redan fylla i femton av tjugo gula ord. Så ja, resten blir ju rena rama fylleriet, inte mycket tuggmotstånd där inte.
Kanske bäst att prenumerera på Mästarkrysset, vad tror ni?

Nu önskar jag er alla en fin torsdag.






Inga kommentarer: