söndag, juli 21, 2024

Vilken tur!

Idag har jag varit iväg norrut tillsammans med E. Jag körde ända till Lindarås i norra grannkommunen. Där var det sommarloppis på lokalen.

Och som ni ser fanns det faktiskt en hel del grejer att köpa! Lampan och den röda brickan på golvet hittade åtminstone nya ägare. Men kan ni tänka, jag köpte inget garn, fastän det kostade endast 1 €/nystan, sockgarn 7 bröder i de mest underbara färger. Men har ni sett mej sticka på sistone? Nej, så då ska jag ju nog inte köpa mera garn heller!

Däremot så köpte jag bondost! Och det gjorde jag redan före klockan 12. Jag uppmanade också E att köpa bondost åt sig genast. Vilken tur att vi gjorde det, för när det hade gått 15 minuter var all bondost slut. Lindkoski marthaförening vet minsann vad som går åt! Ja och hur man lagar god bondost!

Ungdomsföreningen hade minsann bjudit till och dukat upp en fin buffé med både salta och söta pajer, glutenfria bakverk och härliga smörgåsar! ser ni hur glada smörgåsarna ser ut? Mums!

För att understöda ungdomsföreningen, så att de kan hålla igång lokalen, så köpte jag lotter för en tia.

Vilken tur jag hade! Det var inte många vinster kvar på bordet, men den här lådan hade ingen lyckats vinna tills jag kom! En så enastående vinst. Här fanns nypotatis och dill, morötter, gul lök och röd lök, pumpa, squash, en liten burk odon, blåbär och en så vacker blombukett. Jag undrar så vem som har skänkt de här skatterna från sin trädgård. Vem det än är så är jag en tacksam och lycklig vinnare. Tack!

Jag vann också ett ljus och en ljuslykta, så nu är jag förberedd inför hösten!

Jag kom hem med en grön kasse från Robbes lilla trädgård. Den innehöll "vanlig" sallad, den här proteinsalladen, vilket är helt nytt för mej, en kruka persilja, en kruka dill och en kruka basilika.

På hemvägen kurvade vi ännu via Wårkulla hembygdsgård. Vilken tur att vi hann, för det var sista söndagen, som den här intressanta utställningen var öppen. Alla foton från Wårkulla idag är tagna av E.

Johanna Palmberg har skapat vackra tröjor med naturen, som inspiration.
– Mönstret är inte det viktigaste för mej. Det är färgerna som är avgörande, ibland framträder mönstret inte alls, sade hon.
Härliga färger!


Fantastiska höstfärger.
Min favorit!

Jag är stum av beundran. Tänk att ha en sådan här förmåga!

I själva bönehuset hittade vi Alice Bäckmans alster.

Färggranna tröjor.
Liljendaltröjan, som Alice har skrivit mönster till, ett mönster som hon säljer. Finns i många olika storlekar.

Björk heter den här ljusgröna tröjan.

Förgätmigej heter tröjan längst till höger och Skog heter den till vänster.
Sockor i långa rader.

Alice är en hejare på att återanvända material. Hon har sytt både klänningar och blusar av gamla dukar, rockar, dynor osv av gamla utslitna jeans. Så duktiga och kreativa damer. Glad att jag/vi hann besöka utställningen innan den plockas ner. Och jodå, visst blir jag lite matt när jag ser den här mängden tröjor. Jag som inte ens lyckas sticka ett sockpar färdigt!

– Vad har jag riktigt i fickan, undrade E.
– Ajjo, det är de här örhängena, som jag ville ge till dej, fortsatte hon.
Vilken tur jag har, som fick så här fina örhängen precis i mina färger. TACK!

Och vilken tur jag hade då jag kom hem och äldsta sonen just hade fått riset och hönan färdigt, så det var bara för mej att sätta mej till bords!

Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt bra start på den nya veckan. Hetta har utlovats, men vi ids inte bry oss om det, eller hur?







Inga kommentarer: