lördag, juli 13, 2024

Kvällsnöje

I två dagars tid talade bisin min inte om annat än kvällstorget i Ringborg. Dit skulle han på uppköp, hans kvällsnöje igår på fredag. Dit körde vi alltså igår. När vi åkte där på skärgårdsvägen kom vi överens om att den här gången måste vi nog köpa nånting av Heidi också, annars blir hon ledsen. Efter lite divividerande (diskuterande) kom vi på att vi köper en torrkaka. Det var så gott torsdag kväll då vi blev bjudna på blåbärsbulle och torrkaka samt smörgås.

Sommartorgen i vårt avlånga land är nästan som sommarteatern, nån gång under sommaren måste man bara iväg och besöka dem. Före midsommaren var vi ju ner en sväng till Ringborg och så också igår kväll. Där är mysigt med lagom få försäljare, eller lagom många om man vill se det så. Själva föreningshuset, Ringborg ligger på en så vacker plats nära stranden.

Jag ställde mej i fiskkön, för att köpa en bit rökt lax då ingen sik fanns. Bisin min stod vid grönsaksståndet och storhandlade, för han köpte en liter ärter, nypotatis, frilandsgurkor, morötter och bönor. Tyvärr inga jordgubbar.

Sommartorget i Ringborg öppnar officiellt klockan 18, men de flesta kunderna är på plats redan 17.30. 18:08 hade vi handlat allt och var färdiga. Då var det dags att sätta sig ner med dricka och lite ätbart från buffén.

Jag valde laxsmörgås på mörkt bröd. Mumsfilibabba!

Både bisin min och undertecknad blev eld och lågor då vi såg att det fanns så här stor och fin drömtårta. Riktigt god! Bara för den här drömtårtans skull "lönade" det sig att åka ner till Ringborg!


Och jodå, vi kom hem med en tigerkaka, bullar och...

... spritsar.

När vi trodde att vi hade handlat färdigt sprang Heidi ännu efter oss och frestade med de här småbröden

Danska äppelbakelser, ett småbröd, som svärmor, salig i åminnelse, alltid bakade till julen. Så spröda och goda att de alla blev uppätna redan igår kväll.

Från sommartorget körde bisin min ner till Söderby udden.

Det är en fin naturupplevelse. En stund satt vi båda kvar i bilen och mumsade på ärterna. Igår kväll var där ett ungt par, som packade för en längre kanotfärd och två äldre damer med en boxerhund. Bisin min fick en trevlig pratstund med dem medan jag satt kvar i bilen och lyssnade på Herman Hagnäs, sommarpratare. Han är solist i Guns Rosor och spelade både dansmusik och bland annat Hurriganes i sitt program.

Väl hemma satt jag sedan och stickade medan bisin min zappade hejvilt mellan olika tv-kanaler. Stickning är ett mycket trevligare kvällsnöje än tv-tittande.

Önskar er en riktigt skön söndag.







Inga kommentarer: