söndag, juli 14, 2024

Lappat och klart, klappat och klart

Bisin min har börjat oroa sig för min lättja. Jag sa ju åt honom att jag skulle bli den lataste pensionär han någonsin skådat. Men nu har det börjat bekymra honom:
– Vi kan väl komma överens om att vi gör åtminstone en sak per dag, frågade han bedjande häromsistens.
– Jovisst, det passar riktigt bra, svarade jag glatt och tänkte på stickning och virkning. Men den glädjen blev inte långvarig, för bisin min tyckte inte att det kan räknas. Suck!

Hur som helst i fredags kom jag äntligen till skott och fick en söm lappad på en second hand Mumintunika. Och vet ni, det räknade jag som att ha gjort en sak den dagen. Nåja, lugn bara lugn. Jag tog ju hand om disken också, så...

Modell: Femminuters hjärta, fyra stycken
Start: 13.6.2024
Färdig: 13.06.2024
Garn: Bomullsgarnsrester
Åtgång: 2 g
Virknål: Nr 3
Design: BautaWitch
 
Jag gillar skarpt det där femminuters hjärtat. Går supersnabbt att virka och här blev det ju faktiskt ganska bra lappar, eller hur? Undrar var jag lade det där fjärde hjärtat, som inte behövdes på den här tunikan. Hmm...
 
I fredags sydde jag äntligen den där ärmsömmen, som höll på att spricka upp. Nu har jag kommit ett steg längre med min symaskin. Jag kan spola, så jag får undertråd, jag kan trä tråden, den övre alltså och jag klarar av att byta undertrådsspolen. Det tar sig så sakteliga. Strunt nu i att bisin min fnyste och tyckte att min insats i fredags var ytterst minimal. Men, hurra, lappat och klart!
 
Igår hann jag få på en tvättmaskin. Idag har jag varit desto aktivare och fått på både en tvättmaskin och diskmaskin. Dessutom har jag gjort klappgurka!
 
Och det är inte fy skam med tanke på hur ohäv jag är i köket. Skakagurka kallar vi den här inläggningen. Snabbt, enkelt och behändigt. Ja, och gott förstås. Klappat och klart!
 
Önskar er alla en riktigt fin måndag.

 

 

 


Inga kommentarer: