söndag, juni 03, 2018

Finlands minsta butiksmuseum

Idag har jag varit iväg till Finlands minsta butiksmuseum. Om det är så på riktigt vet jag inte, men det lilla specialmuséet heter så. Det var riktigt intressant ska jag säga. Jag var där första gången redan sommaren 2016, men nu var allt uppstädat och butiksdisken flyttad.

Loppisvarorna fanns snyggt uppradade längs med ena kortväggen.

I själva museidelen på motsatta sidan, fanns mycket att bli nostalgisk över.

Minns ni alls någon av de här förpackningarna?

En rejäl gammaldags våg och handelsmannens rock.

Reklam, reklam... Minns ni de där korkarna på lemonadflaskorna, som man liksom drog upp i mitten för att få bort dem? Längst uppe till vänster ser ni exempel på två jättestora sådana. fast nu handlar det om öl. På den "gamla goda tiden" var alla flaskor gjorda av glas. Till och med grädden kom i en glasflaska.

Har ni ätit Jo-Jo glass någon gång? Jag minns inte att jag skulle ha gjort det, men kanske?
Mycket intressant nostalgi och så bra att nån samlar och tar till vara för att kunna visa hur det såg ut förr. En verkligt fin kulturgärning.

Om ni missade dagens besöksmöjlighet så både lördagen den 30.6 och söndagen den 1.7 är det öppet på nytt, klockan 10 - 17.

Efter butiksbesöket var jag iväg på en snabbvisit hos min hulda moder. Och nu, nu borde jag ladda upp text och foton till Dropboxen och sedan hänga tvätt. Men jag vill bara sticka, sticka, sticka...

Önskar er alla en riktigt bra start på inkommande vecka.
Min första semesterdag imorgon. Jihaaa! 
Och gissa vad jag skall göra då? Nå, jo, jobba förstås! :)

Inga kommentarer: