onsdag, juni 13, 2018

Hur vet man...

... att barnbarnet lilla M har varit här på besök?

Jo, golvet är klibbigt och leksakerna har bytt plats!

Men framför allt så ser mormor och morfar i huset ut som Hangö kex hela dagen.
Och så placerar sig den där totala kärlekslyckan i ens hjärta och stannar kvar där länge, länge...

Morfar i huset har för övrigt inte haft det lätt. Det började på morgonnatten. Ett förskräckligt jamande vid balkongdörren.
– Kom och se, kom och se, jamade en stolt Lurvinge. Det hjälpte inte annat för morfar i huset än att kliva ur bädden och kolla. Där låg bytet, en halvmeters vattensork (?) alternativt en råtta eller någon annan gnagare. Så där i halvmörkret var det inte så gott att säga vad det var för djur Lurvinge hade fångat.

I morse när morfar i huset öppnade balkongdörren var det rena rama blodbadet. Endast inälvorna låg kvar, för katterna hade kalasat. För morfar i huset blev det jobb. Han fick skura både mattan och hela balkongen. Snyggt jobbat av alla tre och vilken tur att jag hade dragit ut på balkongstädandet och endast sopat lite och torkat av bordet minst femtioelva gånger, stolarna lite mera sällan. Men nu är det alltså städat så där lagom till midsommaren. Hoppas att det inte flyger en massa barr och frön omkring nu sen.

Morfar i huset har för övrigt varit riktigt huslig idag, medan jag ägnat mej åt lite datorjobb, men allra mest åt stickning. Han har alltså skurat två små mattor och balkongen. Han har också hängt tvätten, som jag fick på i morse. Innan han nyss gick ut, så muttrade han nånting om disken. Jag räknar med att han tar hand om den också. Jippiii, mera sticktid för mej och det behövs minsann.

Inga kommentarer: