tisdag, juni 12, 2018

Marknad i stan

Idag har jag varit på språng igen. Den här gången var jag iväg till stan. Jag gick ett halvt varv på marknaden och köpte tre par byxor för 20 €. Rena rama vrakpriset, inte sant? Och tänk, ändå drabbades jag direkt av dåligt samvete! Man ska ju inte köpa så mycket kläder... Sedan började jag fundera: När har jag senast köpt kläder åt mej? Det är långt över ett år sedan dess, så...

Idag var det vårens sista stickcafé och vi hade det riktigt trevligt. Några extra damer var på besök, dock utan stickning för de kom direkt från marknaden.

Så här fina sockor blir det av Nalle Colori -garnet.

Och de här sockorna är precis min färg! Duktig sockstickerska!

Och så söta Lovvikavantar! En del kan sticka vad som helst av restgarn.

Minns ni det lila klänningsbörjanet förra veckan?


Se på sjutton! Nu är den fina klänningen nästan färdig! Duktigt gjort!

Dagens bakverk har inte jag gjort:
Men det är supergott ändå! Morfar i huset åt hela två!

Här ett annat bakverk:
Den obligatoriska marknadskringlan! Mums!

Det var ont om parkeringsplatser så jag hamnade att gå förbi den lokala garnaffären två gånger. Ute på ett bord i en korg fanns spännande garn placerade. Sånt är farligt och jag föll förstås pladask!

Så jag kom hem med den här söta kaninen! 80 g
Ack ja, vem månne ska få en sådan här mössa? :)

Idag är det endast en vecka kvar tills jag skall iväg. Igår räknade jag upp allting som står på min packningslista åt min hulda moder.
– Men var är lakritsen, gormade hon.
Så jag fick lägga till det på listan. Själv hade jag tänkt att jag nog kommer ihåg det utan att skriva upp det.
Hon sa dock inget om garn, stickor och handarbete. Det är ju också viktigt att komma ihåg, eller hur?

Idag tyckte min hulda moder att jag lugnt kan börja packa och pricka av på min lista an efter. Hmmm... Kanske nu inte riktigt ännu, men i morgon... eller övermorgon... eller ve och fasa panikpackning om en vecka!

Igår när vi var iväg på vår lilla utflykt så fick morfar i huset blåsa i alkotratten. Det var en ny erfarenhet för honom. Poliserna var tuffa som stod där mitt på vägen och stoppade alla bilar. Tänk om någon skulle ha kört på dem?
Och nej då, morfar i huset dricker inte när han kör och vice versa.

Morfar i huset gjorde för övrigt en hjälteinsats igår då han i Bruket räddade en rödhake, som hade förirrat sig in i ett förråd under stallvinden. Han visslade för den så den skulle lugna sig och tog den sedan varligt i händerna och gick ut med fågeln, öppnade händerna och iväg flög rödhaken.
Gissa vem som stod med kameraväskan i handen, men inte hade kameran i högsta hugg? Snopet, verkligt snopet!

Nu ska jag läsa en liten stund innan jag kryper ner under lakanet. Måste stiga upp i tid imorgon för vi får gulligaste gästerna på besök!

Inga kommentarer: