onsdag, januari 13, 2021

Stora svarta häftet

Då och då försöker jag bli ordentlig och organiserad. Oftast rycker jag upp mej just den här tiden på året. Tyvärr varar inte det tillståndet så värst länge innan jag är tillbaka i samma kreativa kaos, som förut. En av mina större utmaningar är att hålla ordning på mina olika projekt. Grundtanken är att jag ska hur ordentligt, som helst, skriva in dem i en exceltabell och på det sättet ha lite koll.

Nå, hur går det? Inte särskilt bra förstås! Medan jag stickar mitt sockskaft och kommer till att det är 17 varv resår, så inte rusar jag iväg till datorn och börjar fylla i någon exceltabell inte. Nej, jag skriver förstås upp 17 varv resår på en lapp, som jag sparar bland andra lappar och som plötsligt är försvunnen. Eh, hur gick det till? Och fastän lappen inte skulle vara försvunnen, så inte skulle jag precis vara gladare för det. Det hjälper inte stort om det står 17 varv resår på en lapp utan närmare förklaring. Är det fråga om jumperstickning? Halsduk? Vantar? Benvärmare? Sockor? Handledsvärmare? Mössa?
Ja, man kan ju bara undra...

För att försöka få bukt med mina lössläppta lappar, grävde jag fram mitt stora svarta häfte. Nu försöker jag alltid hålla det i närheten av mina stickningar. Särskilt framgångsrikt verkar det inte ha varit hittills, om man ser till hur stora luckor här finns mellan anteckningarna. Jag började anteckna i augusti 2011 och slutade samma år i december. I mars 2012 har jag plötsligt kommit ihåg häftet igen och antecknat fram till juni samma år. Under år 2013 gick det redan betydligt bättre, för då började jag i februari och slutade först i november samma år.

Men sedan, sedan ingenting förrän en anteckning om påbörjad sockstickning år 2018. Under 2019 finns sporadiska anteckningar från februari till november. I år finns hela tre anteckningar redan, så kanske, kanske jag blir ordentlig någon vacker dag. Det verkar onekligen som om det här häftet kommer att hålla länge med den här takten.

Nu måste jag jobba lite, för hux flux ikväll lovade jag hoppa in som vikarie i morgon...


Inga kommentarer: