fredag, januari 01, 2021

Läst den här?

Årets första dag har redan hunnit förvandlas till eftermiddag. Enda nyårslöftet i år för min del är att jag endast ska göra sånt jag tycker om! Det borde vara ganska lätt att hålla, eftersom jag älskar mitt jobb. Jag hoppas dock att det blir möjligt med närundervisning från 11 januari. Få se...
Och få se hur det går med hushållsjobbet, som ibland ter sig lite tråkigt...

Häromsistens då dubbelmorfar kom hem från grannbyn efter att ha grävt bland diverse mappar och papper så viftade han med en grå bok:
– Har du läst den här?
– Får jag se?
– Nå, har du läst den?
– Njaa, jag är inte säker. Jag tror inte det.
– Du borde nog läsa den. Det är en klassiker.
– Ja, jo, men nu läser jag en annan bok, så...

Dubbelmorfar tycker alltså att jag borde läsa den här boken av Franz Kafka. I och för sig riktigt bra tänkt, men med tanke på att jag har skaffat den redan 1983 och inte ännu läst den, så vet jag nu inte. Och om jag nu så här vintertid ska läsa en klassiker, så föredrar jag en lite lättare, soligare, någonting med sommar i.
– Den där boken är säkert passligt skruvad för dig, sa dubbelmorfar ivrigt då jag luftade mina farhågor. Kanske jag ska lägga den på läslistan och låta den mogna lite till?

Lite statistik från förra året:
Jämfört med 2019 års ofärdiga projekt, så hade jag i år hela 10 UFO:n nu vid årsskiftet. Det är 7 flera än tidigare. Suck och dubbelsuck. Inte börja på nya saker innan de förra stickningarna/virkningarna är färdiga. Så det så!
År 2019 lyckades jag få 18 projekt slutförda och år 2020 hann jag med 24 projekt. Alltså fyra flera, låt vara att nu i december handlar det mest om små virkningar, men ändå. Alla projekt har jag inte kunnat visa än, för två av dem ska bli till gåvor och då vill jag inte avslöja dem här ännu. Småningom får ni se dem med.

År 2020 gjorde jag av med 1 237 g mera garn än år 2019. Ändå växte garnlagret med nästan dubbelt upp från år 2019. Huuu!

Nu önskar jag er alla en riktigt skön fortsättning på det nya året och helgen.
Själv har jag mest av allt lust att sätta mej ner och sticka färdigt en socka. Men frågan är om jag borde ta itu med lite hushållsarbete först. Hjääälp, nu kom jag genast i konflikt med mitt enda nyårslöfte, att bara göra det som är roligt! Hur ska detta sluta?


Inga kommentarer: