måndag, januari 04, 2021

Den magiska boxen

Det var inte enbart garn jag kom hem med i lördags. Nej, jag hade också med mej min mormors magiska box, en metallbox med små plastlådor, som man absolut inte fick röra då jag var barn.

Den är, som ni kanske ser, lite dammig. Men jag var så ivrig att få ta del av innehållet att jag inte hade tid med dammtorkning. Spännande...

Här gäller nån sorts färgkodning, alla vita knappar i en låda och stora mörka knappar i en annan...

Och allt möjligt annat spännande...

Så många fina knappar, som jag nu skulle behöva hitta på projekt till...

Den sista lådan innehåller lite allt möjligt. 
Det är med stor andäktighet jag har öppnat de här lådorna. Och trots att jag är vuxen, så känns det ännu liksom lite förbjudet. Samtidigt sänder jag min mormor många varma tankar, frid över hennes minne. Hon dog alldeles för ung, då jag själv var mitt uppe i familjebildandet och hade en liten att ta hand om.
Mormor lärde mig virka och hon tog hand om alla mina stickningar som skulle sys ihop och alla garnändar, som skulle fästas. Rena rama lyxen!

Mormor lärde mej också att lösa korsord. Tålmodigt visade hon i barnkorsordet Snipp Snapp (jag tror att det hette så?) i Året Runt hur man skulle få orden att passa in. Att man först skulle kolla att vågrätt och lodrätt stämde överens innan man började fylla bokstäver i de tomma rutorna.

Apropå färgkoda ännu, så tyckte H att jag skulle färgkoda garnlådorna också.
Jag nöjde mej dock med att kvalitetskoda, det vill säga, i den här plastlådan från mammas garnlager hittas nu 7-bröder och Nalle sockgarner. Och i den gråa plastlådan finns resten från mammas lager, alltså nystan av diverse kvalitet och storlek.
Vet inte, men det känns liksom bäst så här. Jag är osäker på om färgkodning skulle fungera? Men kanske? Blanda sockgarner, sjalgarner, bomullsgarner, virkgarner i samma färg i samma låda? Hur gör ni med era garnlager?

Min hulda moder nöjde sig med en liten stickkorg, så liten att endast det sockpar hon höll på med för tillfället rymdes in. Den är nu full med stickor och på bottnen också damm, så jag måste nog damma av den med...

Önskar er en bra fortsättning på måndagen.
Själv ska jag nu iväg till köket och ta itu med lite hushållsarbete...







Inga kommentarer: