måndag, januari 25, 2021

Ända fram till trappan

En sån dag! Vi har varit utan Internet ända till halv tre idag! Inte särskilt lyckat då man ska jobba på distans. Och trots att jag tänkte att nåja, inte behöver jag nu nätet till precis allt, så jodå, nu är jag beroende av nätförbindelse för att få mitt jobb gjort.

Jag tänkte faktiskt att jag skulle bli tvungen att åka in till stan och koppla upp mej på nätet där, men det skulle nog ha varit för besvärligt. Jag skulle ha varit tvungen att samsas med dubbelmorfar om min Adam-plåtlåda, släpat med mej en massa papper, lunchmat osv. osv. Ni märker, man blir lat av allt hemmasittande!
Bolaget hade dessutom lovat att klockan 12 skulle allting vara i sin ordning igen. Men icke sa nicke. Det värsta av allt var ju att jag som vanligt började fundera på om jag hade betalat fakturan... Håhåjaa...

Och tänk, jag som så har skrutit med vårt stabila och pålitliga nät. Kanske jag inte borde ha gjort det? Dubbelmorfar är riktigt sur, för TV:n fick fnatt och nu pixelerar den på vissa kanaler, kanske t o m på alla. Han funderar på om han ska återgå till antenn-tv. Det skulle ju nog vara ett steg bakåt, inte sant?

Vi har haft besök under morgonens tidiga timmar. Ända fram till trappan går spåren. Vem månne har hälsat på? Skatan? Kråkan? Korpen? Koltrasten?
Nu får jag nog konstatera samma som minstingen, då vi diskuterade de spår som han har runt sitt hus i grannbyn:
– När jag var liten visste jag alla de där spåren.
Jo, det kunde jag också, när jag var liten, men nu, nu får jag allt lov att kolla med någon. Kanske jag ska fråga en fågelskådare?


Inga kommentarer: