söndag, januari 21, 2024

Ett väldigt brak

Idag när jag satt på toan i allsköns ro hördes plötsligt ett väldigt brak. Nej, nej, det var inte jag. Och inte var det snö från taket heller.

Snabbt lokaliserade jag ljudet till datarummet. Nu var goda råd dyra, för jag hörde hur bisin min lämnade sin älskade gungstol, tog de fyra trapporna upp från vardagsrummet och.... måtte han inte gå in i datarummet och börja tjata på mej om städande. Snälla, snälla, låt honom försvinna ut. Alldeles andlös satt jag och spände öronen. När jag hörde att han gick in i köket kunde jag andas ut. Men nu gällde det att skynda sig.

I datarummet var det total kaos! En vinglig hög hade rasat ihop och dragit med sig lite annat i fallet. Suck! Här ser ni den oförskönade sanningen hur det kan gå då det blir för mycket av det goda.
Nå, det var bara att kavla upp ärmarna och börja röja upp. Garnen och projektväskan iväg till hobbyrummet.

In med en extra stol och ny hög med tidningar, papper, böcker, häften... det där såg ju ännu på något sätt hanterbart ut, men...

... sen fick jag för mej att tömma ett skåp och nu har nog högen nästan växt mej över huvudet. 🙈

Och när jag nu ändå höll på så tömde jag följande skåp. Tänkte att jag kunde lägga in mönster och tidningar i de här hängmapparna. Men sen tog jag mitt förnuft till fånga. Det skulle ha blivit obekvämt att bläddra och de här hängmapparna och ställningen tar onödigt mycket utrymme där i skåpet.

När jag tömde de här mapparna så passerade mitt yrkesverksamma liv förbi, alltså det som datalärare. Alla övningar jag skapat, alla kurser jag hållit, föreläsningar och ja, jag vet inte allt vad. Det blir mycket att föra till pappersinsamlingen. Det som förvånade mej mest är allt vad jag kan inom det digitala. Hittade allt från grundkurser, telefon- och surfplattkurser till bildhantering och officekurser såsom Word, PowerPoint och Excel samt förstås samma i Libreoffice, Writer, Impress och Calc. Jag sparade föreläsningsmaterialet om det digitala testamentet, mest för egen skull och så sparade jag också kortkommandon i Windows. Tänkte att jag kanske vill träna på dem nån gång. Kan vara bra för minnet.

Igår hade det gått 11 år sedan Etta James dog, så hon får sjunga för oss i kväll.

Idag är det Kramens dag, så jag hoppas att ni har fått eller gett kramar. Om inte, så är det inte för sent ännu. Björn Skifs vill åtminstone Krama dej. Hittar han inte fram till dej, så kan du krama en nalle eller en dyna.

Bra saker idag:
  • Sov till klockan nio!

  • Mitt på dagen knackade det på dörren och där stod yngsta sonen. Han hämtade dockningsstationen till min bärbara dator!

  • Han skulle iväg till stan och förhandsrösta i presidentvalet och tog med mej på lunch till en av stadens pizzerior. Den här gången höll jag mej till Pita kebab, som är en rätt så lagom stor portion för mej.

  • När jag städade bland de där gula hängmapparna hittade jag övningar som jag kan ha i Vårdataklubben! Tjohoo, nu behöver jag inte förbereda någonting nytt. Det räcker med det jag måste förbereda inför föreläsningen den 29 januari.

  • Och i ett skåp hittade jag en plastlåda full med mera kurspapper och vet ni vad det betyder? Jo, jag kan tömma den och sen fylla den med garn. Jippiii!
Hoppas att ni får en fin måndag.
Och håll tummarna för att det inte är alltför halt då jag ska iväg på jobb redan halvnio i morgon.




Inga kommentarer: