Igår kväll begick jag ett strategiskt misstag i rena rama frustrationen. Bisin min såg nämligen på A-talk, som handlade om konflikten mellan facket och regeringen. Där satt alltså förståsigpåare och kastade sand på varandra, som små barn i trotsåldern. Ingen av dem visade sig vara vuxen, ingen vill lyssna på någon annan. Jag är less på det där käbblet, som inte leder någon vart.
Som sagt i rena rama frustrationen tar jag fram min telefon och bläddrar lite slött bland olika grupper i Facebook. Plötsligt hittar jag en som heter Smörgåstårtans vänner och genast begär jag att få gå med i den gruppen. Och nu, nu har jag en massa fina bilder på smörgåstårtor i mitt flöde. Såna bilder gör ju mej hungrig och sugen på smörgåstårta. I Sverige finns det Hönökakor och det tycks tydligen vara kanonbra till smörgåstårtor. Jag misstänker skarpt att jag får hålla mej till mina rostbrödsskivor också i fortsättningen, för inte tänker jag börja baka hönökakor.
I Sverige heter ostbågarna ostkrokar. Krossade ostbågar lägger en del på sidorna på sina smörgåstårtor. Jag tycker att det skulle ge en konstig smak. Kan ni föreställa er krossade ostbågar på smörgåskaksidorna? Kanske ostkrokarna smakar annorlunda? Det jag åtminstone har lärt mej genom åren är att man inte ska sätta riven ost på sidorna, för den torkar och det är inte särskilt aptitligt.
Med större spänning än det politiska käbblet, har jag i Smörgåstårtsgruppen följt med diskussionen om vad som är lämpligt att ha utanpå smörgåstårtan. En del tycker att tomater inte är okej, andra säger att man inte ska ha frukt på smörgåstårtan med undantag för citroner om man har en fisktårta. Och eftersom smaken är som baken, finns det ju dom som tycker att kiwi, apelsiner, jordgubbar, ananas och vindruvor är helt okej. Spännande, inte sant? Själv brukar jag försöka få en färggrann garnering och jag använder gärna mörka vindruvor när jag garnerar. Hittills har ingen klagat på det, så jag tror att jag fortsätter.
Annat som var nytt för mej, är att rullade ostskivor är ute. Det är alltså gammaldags och inte önskvärt att dekorera smörgåstårtan på det sättet. Hmmm... jag tycker att ostskivorna är så omöjliga att det inte riktigt lyckas med det där rullandet utan att de spricker och går sönder.
Att man inte ska blanda fisk och kött i samma tårta är ju självklart, eller hur?
Att laga smörgåstårta med köttbullar som fyllning har jag däremot aldrig tänkt på. Varma smörgåsar jo, om det blir köttbullar kvar från middagen. Men som fyllning? Månne det är värt att testa?
Bra saker idag:
- Vaknade tjugo minuter före väckarklockan.
- Fick ett härligt WhatsApp meddelande genast på morgonen:
"T är nog en bra datalärare, tålmodig, artig o trevlig o kunnig! Liksom sin mor!"
Härligt för mej att höra, att yngsta sonen klarar av jobbet, som jag halvt om halvt tvingade på honom, för att jag skulle få lite mindre jobb nu när jag är pensionär. Och tacksam för att kursdeltagaren tog sig tid att ge feedback.
Och jo, jag har skickat feedbacken vidare till yngsta sonen, som trodde att ingen skulle besöka Digikliniken när jag inte är där nu under vårterminen. Men tji fick han! - Efter frukosten körde jag iväg till grannbyn och där lekte jag med Lillan. Hon har haft feber, så hon var inte riktigt sitt vanliga busiga jag. Vi smet iväg till datarummet och tittade på Youtube. Koncentrerat följde hon med och lyssnade på Maya Piraya, Arne Alligator, Chili con carne. I den sistnämnda visan kan hon sjunga joo, joo, joo, joo. Sen ville hon titta på brum brum, för fafa hade just kört förbi med traktor och schaktblad. Det var häftigt när traktorerna körde i vatten och lera.
En riktigt härlig förmiddag, absolut bästa sättet att börja dagen på. - Här i Bystugan tillbringade jag en fin eftermiddag med trevliga kursdeltagare. Jag har ju världens bästa jobb och har förmånen att få träffa många fina människor, vilket jag är tacksam för. Känns vemodigt att lämna det, men det är dags att få tid över för familj, vänner, stickning och mej själv!
- När jag steg innanför dörren här hemma nåddes mina näsborrar av ljuvliga matdofter. Äldsta sonen hade middagen bestående av grisfilé, mos och pepparsås, färdig. Mums!
- Till efterrätt blev det smörögabulle från Hardom Bröd. Jag körde via bageriet på hemvägen. Eftersom de i veckan stänger redan klockan 15, är det sällan jag numera hinner dit.
- Medan jag tog hand om disken körde äldsta sonen iväg till stan och klarade av veckohandlandet. Det är bra när han handlar utan mej, för han håller sig till inköpslistan! Det blir betydligt förmånligare så!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar