tisdag, mars 26, 2024

Nummer två

Kan ni tänka er, det snöade idag då jag körde iväg till eftermiddags- kvällsjobbet i västra grannstaden?! Är nu inte det lite fräckt? I synnerhet med tanke på att vi såg en rödhake idag, veårens första. Lärkan visade sig i lördags och idag återvände tornfalken. Bisin min påstår att vi ska sätta upp en tornfalksholk här på vår ladvägg. Kan bli spännande. Hoppas att det finns rikligt med sorkar och andra gnagare så att tornfalken klarar sig.
Vad jag inte har kollat är om blåsipporna på vår gård har vågat sig upp ännu. Men vem vill riskera sina blommor i snöslask?

Bisin min stack iväg till stan i morse och sen såg jag inte till honom förrän i kväll vid 19-tiden då jag kom hem. Han skulle bara ha en grej från stan, som förstås inte fanns, så han fick köra runt och börja leta. Inte kul när du vill handla lokalt och du får "finns inte" till svar.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag var uppe klockan åtta!

  • Fick äntligen iväg min artikel och foton till tidningens Dropbox. Och det till och med före deadline!

  • Äldsta sonen bjöd på höna och ris innan jag körde iväg till jobbet. Han testade en ny sås med citron och olika pepparsorter. Riktigt gott.

  • Jag överraskade en kollega på jobbet med påskkasse nummer två. Hon blev alldeles till sig och ifrån sig.
    – Men jag har ingenting åt dig, sa hon.
    Då förklarade jag att det inte fungerar så, att jag ger för att jag tycker om att ge och inte för att jag tänker att jag ska få nånting tillbaka!
    – Får jag den här påsen eller vill du ha den tillbaka, frågade hon ännu en gång till för säkerhets skull.
    – Påsen är självklart den, svarade jag mycket förvånat. Då berättade hon att det finns människor, som kräver att få gåvopåsen i retur. Oj, då, visserligen kan man återanvända de påsar man får, men att jag skulle begära den jag ger bort tillbaka. Nä, nä, så fungerar det inte för mej.
    – Du får inte sluta och bli pensionär, för du är så snäll, sa hon ännu innan jag körde hem.
    – Tyvärr, jag slutar, för jag måste hinna med lite roligheter innan det är för sent, svarade jag.

  • Jag fick ändå kakao på jobbet idag, så tack för det.

  • Jag fick också den här tidningen på jobbet idag. Och nu räknar jag med att den här är den sista för min del. Arbetsgivaren kommer att säga upp prenumerationen, för som det nu ser ut finns ingen efterträdare.

  • På hemvägen var jag iväg till stora varuhuset i stan och köpte symaskinsnålar. Har förstått att jag behöver sådana med rund spets för att kunna sy i trikå. Och sånt sömmande lär det bli, när jag nu har fått det ärofulla uppdraget att lappa bisin mins långkalsonger! Få se om jag klarar det.
    Jag passade också på att ta ut ett loppispaket från postpaketautomaten.

  • Och om ni nu tror att paketet innehåller garn, så tror ni alldeles, alldeles rätt. Tunna sockgarner, som jag förstås inte alls behöver, för när har ni sett mej sticka sockor senast?

  • Har klarat av veckans andra och sista arbetsdag! Nu är jag ledig i en veckas tid. Tjohooo! Men snälla, säg inget åt bisin min. Han kommer garanterat att hitta på en massa saker jag måste göra, fastän jag behöver få vara ledig.
 Önskar er en riktigt fin onsdag!

Inga kommentarer: