söndag, mars 17, 2024

Inte ett skapandes grand

Söndagmorgon grydde med onödigt tidig väckning för mej. Bisin min skrålade nämligen Vinden drar redan före klockan halvnio. Utanför fönstret hade vi nämligen full vinter igen med tjutande vind och snöflingor i mängd.

Jag ville inte stiga upp så tidigt, för det var ju söndag och en dam behöver alltid sin skönhetssömn! Bisin min blev otålig och började skråla på en egen melodi där han upprepade orden Sturm und drang på nytt och på nytt. Nå, nu kan han förstås inte tyska men Sturm betyder ju storm, så där träffade han alldeles rätt. Men hur drang kommer in i det hela har han nog ingen förklaring på. Jag tror inte att han tänkte på den finlandssvenska heavy metalgruppen då han skrålade. Nej, han var ute efter att få upp mej ur sängen. Och det lyckades, trots att jag halvsov när jag kravlade ur sängen.
Förresten så vet jag inte om bisin min ens kommer ihåg en enda låt som Sturm und drang sjöng.

Ni har väl klätt er i grönt idag för att hedra Irlands nationaldag? Själv har jag inte plagg, som är gröna annat än mina nattsockor, så jag tossade omkring med dem på fötterna halva dan. Och så har jag lyssnat på irländare, som The Corrs här i en cover av Fleetwood Macs Dreams. Irländarna är musikaliska allt från The Dubliners, Johnny Logan och Ronan Keating till Sinead O'Connor. Inte att förglömma Celtic Thunder och många andra, bland annat Boyzone. Förstås kan vi inte hoppa över Thin Lizzy och deras rockiga version av folkvisan Whiskey in the Jar. Gitarrspelet där är i världsklass.
Kan ni räkna upp några irländare till?

Jag har tröstat mej med irländsk musik, för det här är inte kul. Vår gårdsplan var redan snö- och isfri! Och nu är vi tillbaka i vinterlandskapet. Hoppas, hoppas att det här nu var sista snön och att allting smälter bort fortare än kvickt.


Bra saker idag:

  • Jag har inte gjort ett skapandes grand på hela dagen! Och det är så skönt att vara lat, riktigt ordentligt lat.

  • Lite garn klappade jag och organiserade om lite i hobbyrummet så jag fick fram min gråa plastlåda full av bomullsgarner. Egentligen skulle jag vilja ha alla garnlådor runt mej här i datarummet så nystanen skulle vara nära till hands. Men då skulle bisin min få spader, så bäst att fortsättningsvis gömma undan garnet i hobbyrummet.

  • Igår stod jag i stora varuhuset i stan och klappade lite förstrött på ett bomullsgarn i en härlig lila nyans. Funderade om jag borde investera i några nystan, men tänkte att det är bäst att låta bli, för jag visste inte hur många jag skulle ha. Idag hittade jag det där bomullsgarnet i gråa lådan och jag tror att jag har tillräckligt många nystan för att kunna sticka mej en liten sjalett till sommaren. Vilken tur, eller hur?

  • Äldsta sonen putsade min plåtlåda, (se fotot här ovanför) så att snön inte skulle vara fastfrusen i morgon då jag ska bege mej tidigt iväg.

  • Jag har suttit i gungstolen i kväll och virkat medan bisin min såg på damernas skidskyttetävling på TV. Gemensam hemmakväll är skönt.

  • Lite småordentlig har jag i alla fall varit, för jag tog hand om det överblivna hamburgerbrödet från igår och överblivna köttbullar från idag och simsalabim hade jag fixat "lilla kvällsbiten". Ingen mat gick till spillo, duktigt eller hur?
    Från bilden saknas salladsbladen och paprikan.

  • Arbetsväskan är färdigt packad och där finns till och med en sockstickning!
 Önskar er en riktigt fin måndag!

Inga kommentarer: