torsdag, mars 14, 2024

Festligt i Hindersby

Igår kväll var jag så avslappnad och ledig att jag höll på att glömma bort att packa ner min bärbara dator. Utan den skulle jag inte ha kunnat hålla min sista ordinarie kursgång i norra grannkommunen i den bästa av byar. Och hur skulle det ha gått då? En i-landskatastrof och jag skulle ha fått skämmas ögonen ur mej, för att jag hade glömt ett viktigt arbetsredskap.

Idag på eftermiddagen då jag kom hem från jobbet i norr, var bisin min försvunnen. Jag var alltså ensam hemma med två katter. Och jag smidde vilda planer på hur jag skulle gräva lite i en garnlåda och... ja, så kom ju bisin min hem förstås. Jag fick överge alla min vilda garnplaner och börja fundera på morgondagens arbete i stället.

Bra saker idag:

  • Vaknade långt före väckarklockan.

  • Och min arbetsväska var färdigt packad med både dator och videoprojektor!

  • Lite vemodigt, för det var min sista kursgång i Hindersby.

  • Samtidigt var det festligt värre med smörgås med rökt vildsvinskött och blåbärskaka. Mums!



  • Och jag hade inte långt till tårarna när jag högtidligen avtackades med en gul blomma, som jag inte vet vad heter, handsydda skinntofflor att ha på mej då jag sitter i gungstolen och stickar. Jag ska bara prova dem först och sen lämna tillbaka det par, som inte passar. Hur jag nånsin ska våga använda dem förstår jag inte, för de är så fina.
    Ett härligt kort med allas namn inuti och i kuvertet pengar till garninköp.
    Så ni förstår att det minsann var svårt att hålla tårarna borta.
    Tusen tack för alla fina gåvor.
    Det kommer att bli tomt och saknaden stor efter den här kursen och framförallt alla trevliga deltagare.

  • Fick med mej hem av både blåbärskaka och smörgåsar. Mums!

  • Fick en fin inbjudan till i morgon. 💓
Nu, nu ska jag fylla i dagböcker, skicka e-post, kolla lite inför morgondagens kurs och sen ska jag gräva lite i en garnlåda, för att se om jag faktiskt har tillräckligt med garn för mitt nuvarande virkprojekt.

Önskar er alla en riktigt härlig fredag.

Inga kommentarer: