söndag, mars 10, 2024

Kelopipo

 – Va ska du med den där till? Vi har tillräckligt med pipor (uttalas med kort i och å i slutet, pipo = mössa), sa bisin min bestämt igår då han såg vad jag hade stickat.
Jag var riktigt tyst och suckade lite inombords. Men kanske bisin min ändå hade en poäng där, för vad ska jag göra med mössan? 

Modell: Kelopipo
Start: 1.3.2024
Färdig: 9.03.2024
Garn: Isoveli från Novita
Åtgång: 110 g
Stickor: Nr 5
Design: Villahullu, Heli Nikula

Vår eminenta kursledare Sanne Salminen på Sticklägret, sade att det tar två kvällar att sticka den här mössan. För mej gick det lite mera tid åt, mest beroende på att det fanns flera dagar och kvällar under den gångna veckan, som jag inte alls stickade.

Längst tid tog det för mej att fundera ut om jag skulle ha tofs eller ej.
– Det är snofsigare med tofs, sa A på WhatsApp när jag frågade.
Så jag tänkte att jo, jag lägger en tofs på toppen. Tofsen köpte jag nu på fredag och då förklarade den trevliga damen i Paperipilvi att där är en gummisnodd, som jag kan lägga runt en knapp och sedan kan jag ta bort tofsen när mössan behöver tvättas. Smart tänkte jag och kollade ett av mina knapprör, som jag fyndade på loppiset Manhattan i Åbo för över tjugo år sedan!

Ajjo, mössan passar precis på mitt huvud, så det så! Och nu har jag då bevisat åtminstone för mej själv, att jag kan sticka flätor!

Bra saker idag:
  • Vaknade redan klockan sju i morse och skuttade glatt upp ur sängen.

  • Tidigt igång innebar att jag hade förberedelserna inför morgondagens föreläsning på distans färdiga redan på förmiddagen.

  • Jag har äntligen vågat fylla i min superfina kalender!
    Men inget alls som har med arbete. Det här är ju min pensionskalender.
Och nu, nu ska jag krypa under filten i min stickfåtölj och virka lite!

Önskar er alla en riktigt fin måndag!


Inga kommentarer: