tisdag, mars 12, 2024

Polarpriset

– Va har din telefon för oljud, frågade bisin min irriterat i morse.
– Vaaa, min telefon är helt tyst, svarade jag mycket förvånat. Min telefon var inställd på tyst signal, så den hade inte knystat minsta lilla pip ens.
Rätt snart stod det klart att det var nånting på gång här på andra sidan landsvägen och det var just det som hade stört bisin mins skönhetssömn och inte min telefon! Här har en maskin hållit på hela dagen och rensat sly, kvistar och småträd. Ibland när det tar i en sten, så uppstår ett klingande ljud. Det var det som väckte bisin min.

Apropå sömn, det blev inget virkande för min del igår kväll. Bisin min hade slocknat i soffan och sussade så sött att jag inte hade hjärta att sätta mej i fåtöljen och knäppa på golvlampan. Jag lät honom sova vidare.

Så glad jag blev idag på väg till jobbet då jag hörde i radion att Esa-Pekka Salonen hade fått Polarpriset. Det är han verkligen värd. Grattis!
Men vem sjutton är Nile Rodgers? Skamligt nog kom jag inte alls ihåg honom och det fastän jag sett en musikdokumentär om hur discomusiken kom till och utvecklades. Jag kom inte ens ihåg att han hade bandet Chic.  Nåja, nu är jag på kartan igen och har koll både på klassiskt och disco. Men inte säkert hur länge jag kommer ihåg...

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag sov ända till åtta.

  • Äldsta sonen lagade mat innan jag körde iväg till jobbet i västra grannstaden.

  • Jag hann också rada i och starta diskmaskinen innan jag skulle iväg.

  • Jag hittade en parkeringsplats utanför arbetsplatsen! Tjohooo!

  • Det var ännu ljust ute då jag körde hem ikväll. Härligt!

  • Den här hade bisin min plockat från postlådan idag. Den låg på bordet och väntade på mej då jag kom hem.

  • Veckans sista kvällsundervisning är avklarad. Nu återstår endast dagskurser!
Önskar er en riktigt fin onsdag!

Inga kommentarer: