söndag, mars 24, 2024

Tröga söndag

Låt mej börja med att konstatera att yngsta sonen nog har ett socialt liv och vanligtvis inte hänger med sin mamma på lördagskvällar! Detta för att ni inte ska få fel uppfattning om honom. Igår skulle han egentligen ha träffat sina kompisar, men den träffen blev inhiberad på grund av sjukdom. Så den rara gossen tänkte att han skulle glädja sin mor, istället för att hänga läpp över omkullkastade lördagskvällsplaner. Han har haft jobbjour ganska ofta under de senaste veckosluten, så få se när det kan bli ett försök med Amarillo nästa gång.

Idag har jag varit ovanligt trög. Jag har fått precis inget gjort utan petat lite här och petat lite där utan att någonting som helst blivit färdigt. Suck!
Och det värsta av allt, jag hittar inte de där påskäggen av papp, som jag tänkte fylla med lite smått och gott. Var kan jag ha lagt dem?
Jag har kollat i byråns alla lådor, utan att hitta något. Kan jag ha gömt dem i garderoben? Varför, ack varför ska jag alltid gömma undan saker på säkra ställen?

Men kolla vad jag däremot hittade! En gammal burk/flaska med Singer symaskinsolja, som bisin min hämtat hem i något skede. Det här är väl ytterligare ett bevis på att maskinerna skulle hem till mej?

Vi har inte sett till en endaste en finsk häxa idag. Enligt gammal tradition borde de ha gått runt idag och sagt Virvon varvon. Nu finns här farligt mycket påskgodis, som jag starkt misstänker kommer ta slut till i lördag, då de finlandssvenska häxorna går runt med sin kopparpanna och tigger godis. Vet inte om man kan ge julgodis åt dem istället? Vi har nämligen, hör och häpna, ännu julgodis kvar!

För övrigt, så erkänner jag att vi inte hade vare sig släckta lampor eller tv:n stängd igår under earth huor timmen. Bisin min fnyser åt det där och gormar om allt annat som smutsar ner naturen och som ingen ändå gör någonting åt. Jag skulle förstås ha kunnat tända lite ljus och sätta min fina nacklampa runt min hals och fortsatt virka. Men jag var så ivrig igår att jag inte ville avbryta virkningen mitt i. Bara 7 cm kvar nu med det gula och så lite randning tills garnnystanen tar slut och sen försöka hitta någon nyans att virka kanten med.

Idag är det Gabriellas namnsdag och då passar det bra att lyssna på den vackra Gabriellas sång med Helen Sjöholm.
Och för att det är söndag så kan vi ju också lyssna på Gabrielle med Hootenanny Singers.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till halvnio. Så skönt.

  • Lyxade till frukosten genom att servera nykokta ägg.

  • Äldsta sonen gjorde makaronilåda. Så gott då man gör allting själv från grunden.

  • Och jag tog hand om disken. Riktigt bra arbetsfördelning i köket.

  • Och nu, nu väntar jag på att det ska bli så varmt i bastun att jag kan sätta mej på laven och njuta.
Hoppas att ni får en fin måndag!


Inga kommentarer: