tisdag, mars 05, 2024

Gammalt och nytt

I morse hade vi en livlig diskussion här i huset med bisin min. Vad hette bröderna Cartwright i Bonanza? Där levde de på ranchen Ponderosa. Det kom vi båda ihåg, likaså Little Joe och Hoss. Men vad hette den äldsta brodern? Till sist blev det så ohållbart att jag bara måste googla, för hur vi än gnuggade våra geniknölar så hjälpte det inte. Simsalabim Google hade svaret klart på nån sekund och gav namnet på bröderna.

Viktig information, inte sant? Men just precis sånt man kan fundera på en tisdagsmorgon i mars. Vad brukar ni fundera på före frukost?

Idag har vi kunnat gratulera Leila och då passar det ju bra att låta Eric Clapton spela gitarr och sjunga Layla. Men jag kan inte bestämma mej för vilken version jag gillar bäst, den häftiga med elgitarr eller den mera stillsamma unplugged. Jag gillar faktiskt båda, beroende på humör så kan jag spela den ena eller den andra. Ja, och musiken var ju betydligt bättre förr.

Bra saker idag:

  • Vaknade redan halvsju, men vågade inte stiga upp och störa bisin min. Han skulle garanterat ha sagt att stickorna klirrar. Jag vände på mej och sov vidare ända till halvtio. Så skönt med en sovmorgon!

  • Lärde mej ett nytt program på förmiddagen, ett videoredigeringsprogram, Davinci Resolve. Spännande! Jag skulle ha behövt mera tid, men jobbet kallade.
    Varför i vida världen programmen ska ha svart bakgrund är en gåta för mej. Mina ögon är inte särskilt förtjusta i den här kontrasten.

  • Äldsta sonen lagade mat innan jag skulle iväg.

  • Hittade en parkeringsplats utanför min arbetsplats i västra grannstaden. Tjohooo!

  • Blev bjuden på kakao och chokokex på jobbet.

  • Det var ännu ljust ikväll då jag körde hem från jobbet. Ljuset segrar!
Önskar er en fin onsdag!

Inga kommentarer: