lördag, mars 02, 2024

Gubbröra och stickläger

Kära vänner, igår blev ni tyvärr utan blogginlägg och det beror på tidsbrist från min sida! Nu kan jag intyga att pensionärer har bråttom! Det var ju min lediga dag igår, men jag flängde omkring som ett torrt skinn fram och tillbaka till stan och var inte hemma förrän 21.30. Och då var jag så trött att det fanns inte minsta lilla chans att jag skulle starta datorn! Tyvärr, för jag skulle upp i god tid i dag, så...

Nu lägger jag ihop bra saker för både gårdagen och denna dag:

  •  Ingen väckarklocka igår. I morse vaknade jag en timme före den skulle ha ringt.

  • Igår var jag bjuden till Mi-kamratföreningens "tack-och-farväl"- kaffe i Mi-huset. Föreningen har alltså lagts ner. Det var en trevlig bjudning med bland annat Sakuras goda bröd och deras örtröra och till höger Gubbröra. Ni må tro att jag var lycklig, för jag har verkligen längtat efter gubbröra! Mums! Eftersom jag är den enda i det här huset som äter röran, blir det inte av för mej att laga den.
    Vi bjöds också på en god och fräsch jordgubbstårta.

  • Jag fick med mej hem både bröd, gubbröra och jordgubbskaka! Tack, det var snällt!

  • På hemvägen plockade jag ut de här fina bomullsgarnsnystanen, ett härligt loppisfynd, från postens postautomat!


  • Och inte nog med det, den här MUUD-bagen tog jag ut från postpaketautomaten i stora varuhuset. Också detta ett loppisfynd.
    Idén är att ens stickning ska in hit och i fickorna som finns runt om kan man ha stickor, virknålar osv. Äkta läder och detta till rena rama vrakpriset.

  • Efter knappa två timmar hemma igår var det dags att återvända till stan, för sticklägret började. Nio ivriga damer samlades för att ägna det här veckoslutet åt att sticka! Ljuvligt, alldeles, alldeles ljuvligt!

  • Jag hann få igång diskmaskinen i morse innan jag körde iväg till stan och sticklägret, som pågick ända till klockan 17 idag. Den här gången har jag varit mycket förståndig och stickar endast på ett projekt, som jag verkligen hoppas få färdigt i morgon.
    Tidigare har jag testat på en hel del olika tekniker med den påföljd att ingenting blir färdigt. Ni märker, jag blir klokare med åren.

  • Det är faktiskt femte gången jag deltar i sticklägret. Det betyder att jag har varit med alla gånger det har ordnats. 

  • Idag var jag ute på lunch tillsammans med en av stickerskorna. Vi gick till Fylla! Jag åt köksmästarens köttbullar med pepparsås, rostad potatis och lingongsylt. Mumsfilibabba!
Och nu är det dags för mej att tänka på refrängen!

Hoppas att ni får en fin söndag!

Inga kommentarer: