onsdag, april 10, 2024

Fnurra på stickan

I morse låg jag en stund i sängen och funderade, havregrynsgröt eller te, yoghurt och gotlerkorvsmörgås med gurka på?
Såna här små vardagsknepigheter genast på morgonen gör det svårt. Det är alltid svårt för mej att välja och därför inte bra när valsituationer uppstår genast på morgonen. Jag hade ju knappt hunnit få upp ögonen. Det tokiga är att det nästan uteslutande handlar om mat när jag ska välja och det tycker jag att är svårt. Sällan jag tvekar mellan olika garnsorter eller stickor eller...

Nå, mitt val föll på det andra alternativet, för jag var lite lat och tyckte att det går betydligt snabbare att koka tevatten än vad det tar för mej att koka havregrynsgröt. Jag hade dukat upp med grönt te, smörgås, juice och yoghurt. Jag smuttade lite på juicen och tog tag i yoghurtsburken, skakade om den ordentligt och...

... ja, helt plötsligt hade jag yoghurt över hela bordet, min noppiga hemmaklänning och på golvet. Det fanns ett litet hål i yoghurtburkens lock! Ve och fasa! Jag borde ha hållit mej till havregrynsgröten!
Varför den där burken ska skakas om vet jag egentligen inte. En gammal ohejdad vana. Kanske bäst att återgå till de där stora yoghurtsförpackningarna, fastän de är svåra att få urskrapade.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon! Snart är det sovmorgon varje dag! Eller nåja, så tror jag i varje fall. Det kommer säkert ändå att finnas morgnar när jag ska upp tidigt.

  • Idag åt jag grönsaksbiffar med fetaostkräm och stekt potatis på stickcaféet på Bistro Kronan. Riktigt, riktigt gott. Till efterrätt valde jag blåbärspaj.

  • Onsdag och stickcafé, veckans höjdpunkt!

  • Jag fick fin hjälp på stickcaféet, så nu vet jag hur jag ska virka och varifrån jag ska börja mönsterstickningen på mitt nuvarande projekt.

  • När jag satt där och stickade i allsköns ro, så upptäckte plötsligt mina medstickerskor att jag hade fnurra på rundstickan!!! 🙈
    Ve och fasa! Jag rev upp och tänkte att nä, nu får det vara för min del. Jag vare sig ids eller orkar längre. Inte kul efter allt provlapps stickande att sedan dessutom ha lyckats få en fnurra på stickan!
    Jag slängde stickan och garnet i kassen och där skulle hela projektet fått bli kvar.
    Men stickväninnan C hade andra tankar:
    – Du måste genast sätta upp maskorna på nytt, manade hon.
    – Nä, inte... muttrade jag. Och då vet ni, då frågade jag henne om hon ville göra det. Och så snäll är hon att hon lade upp 160 maskor och stickade första varvet, så att jag skulle klara mej utan att tvinna rundstickningen. Hur skulle jag klara mej utan dessa vänliga och hjälpsamma damer? 
    Just precis, jag skulle inte alls klara mej. Stort TACK för hjälpen! Nu kan jag lugnt sticka vidare.

  • Jag fick en kasse full med intressanta böcker av U. Tack för dem.

  • Jag fick åka till och från stan med stickväninnan B. Tack för det!

  • På hemvägen stack vi oss in i Marimette och jag köpte lite mera sysaker!

  • Och sticksaker! Jag tror inte att man kan ha för många stickor, för det verkar aldrig finnas vare sig rätt grovlek eller längd.

  • Och så hittade jag en sån här spännande väskbåge. Få se om jag kan göra nånting med den.

  • Ja och så vet ni ju att det inte är långt kvar till jul?! Förstås måste den här Nissen få komma hem med mej! Fattas bara annat. Men han får nog snällt vänta undangömd ända till lillajulen!

  • Äldsta sonen skötte om veckohandlandet. Tack för det!
När jag kom hem från stickcaféet, stod här en främmande bil på vår gård. Jag blev lite ifrån mej och började direkt skämmas, för vi har verkligen råddigt här inne just nu. Men det var bäst att modigt stiga in och se vem vi hade på besök.
Det var Orkestermannen, så två karlar satt och spelade på var sin gitarr. Men de avslutade snabbt då jag kom in. Orkestermannen hade bekymmer med sin dator, han kom inte ut på nätet med webbläsaren. Tur att äldsta sonen kunde hjälpa! Och tur att han hade varit och handlat, så det fanns nånting att bjuda på till kaffet.
Och strunt nu i hur här ser ut. Här lever vi ju och då blir det lite rörigt ibland. Ingen av oss skulle gilla om allting skulle vara sterilt utan minsta lilla sak på fel ställe. Så det så!

Önskar er en riktigt fin torsdag.

Inga kommentarer: