måndag, april 29, 2024

Lilla vappenfest

Sch, säg inget åt bisin min, men jag såg grannfrun ute med skottkärra och räfsa nu ikväll då jag kom hem vid 19-tiden. Han tycker att jag ska ta exempel av henne, som är så duktig. Men kära nån, den här veckan är ju kort, så hur ska jag hinna?

Till råga på allt, så har bisin min bjudit hit en karl på kaffe, som kanske kommer hit på torsdagen eller fredagen. Jag hinner inte städa, i synnerhet inte om jag ska vara ute med räfsan och om vi dessutom ska iväg ut på långfärd i onsdag?! Jag känner mej alldeles matt redan. Tänk om jag måste ligga och vila hela långa dagen i morgon?

Bra saker idag:

  • Vaknade en sekund före väckarklockan.

  • Inledde arbetsdagen med en timmes distansföreläsning om översättningstjänster. Sista föreläsningen för min del. Ett härligt sätt att inleda veckan på och det tack vare ivriga kursdeltagare.


  • På eftermiddagen åkte jag iväg västerut med min kollega, ända till Nickby körde hon. Vi startade i den lokala bokhandeln, för hon hade ett presentkort till den affären. Den ska sluta! Så det rasslade av reaprocenter, vilket betydde att kollegan nu fick mycket mera för sitt presentkort.
    Jag skulle förstås inte ha nånting, men inspirerad av föreläsningen i morse och för att jag fick den här ordboken förmånligt, så var jag ju tvungen att slå till.
    Och vet ni, det verkar inte så där jättesvårt att förstå tyska eller vad säger ni om till exempel distributör, som på tyska heter Distribuent. Det var väl lätt, eller hur? Men, men sakta i backarna nu, för man måste ju veta om det är der, die oder (eller) das. Och det är just det som gör tyska språket knepigt. Men ååh, vad roligt det skulle vara att lära sig!

  • Från bokhandeln tog vi oss till Sibbo institut, för att delta i Lilla vappenfesten.

  • Jag var festklädd enligt temat i egenhändigt virkad hatt. Tack till kollegan för fotot.

  • Eftermiddagen gick fort, som den gör då man har det trevligt. Mjöden vi bjöds på var en intressant blandning med lime och ingefära.
Önskar er en riktigt skön tisdag. Hoppas att det är lika fint vårväder i morgon, som idag. Norrmännen lovar i varje fall sol och värme åt oss.

Inga kommentarer: