måndag, april 01, 2024

Kylskåpstårta

Påskhelgen är småningom förbi och vardagen tar vid. Inte en endaste en häxa har vi haft på besök, så här finns chokoägg att smaska på. Ja, och så finns det ännu julgodis kvar. Mignonäggen är uppätna för längesen, för de är så supergoda. Snart blir choklad en lyxvara, för kakaoskörden har slagit fel och finansministern vill lägga sockerskatt på allt som är ohälsosamt. Jag klarar mej utan choklad, men värre blir det för bisin min, som är beroende av Fazers blå för att orka.

Memman finns kvar i kylskåpet. Undrar när jag ska orka eller hinna med den?
Diskbordet, ja eller diskbänken, som det väl heter på riktigt, är överfullt. Men disken får snällt vänta till i morgon.
Min påskvirkning har kört fast. Jag vet inte hur jag ska få snygga kanter på den virkade handduken utan att den lockar sig i sidorna. Suck! Den virkningen får ligga till sig ett litet tag, för nu orkar jag inte fundera på kanter och hur många fasta maskor jag ska ha.

Bra saker idag:

  • Serverade kokta ägg till frukost.

  • Fick en lysande idé. Jag skulle rädda ett graham rostbröd, som såg lite trist ut...

  • ... och jag skulle tömma kylskåpet på de där smörjorna, som bisin min alltid klagar på. Och vad kan man göra med en sådan kombo? Nå, förstås en...

  • ... Kylskåpstårta! Jag plockade helt enkelt ut det som fanns i kylskåpet, förutom smörgåspickles tuberna med lite kvar i, så fanns det en hel del smältostpaket, visserligen oöppnade och med bäst före datum 15.5, men lika bra att använda bort det som irriterar bisin min. Han äter inte ost, så helst skulle han vilja ha ett ostfritt kylskåp, medan jag å min sida vill ha ett litet urval. Nästan så att jag kan trolla fram en liten ostbricka när som helst.
    Tyvärr hade vi inte mera grönt än gurkan. Både salladen och tomaterna är slut. Jag gick ut på spaning med saxen i högsta hugg, men hittade ingen övervintrande persilja. Synd.

  • Jag fick hjärta i halsgropen då jag vände upp tårtan på en skärbräda, för titta där är ju grönt! Hade brödet hunnit mögla? Men lugn, bara lugn, jag penslade ju med grönsaksbuljong, så klart att det var grönt då!

  • Ljuvligt och alldeles härligt vårväder idag.

  • Nu borde jag skriva ut lite material, som ska kopieras i morgon på jobbet, men det är ju en dag i morgon också. Jag sätter mej i gungstolen med min sockstickning i stället.
Önskar er alla en fin tisdag!

Inga kommentarer: