lördag, april 20, 2024

Vintern är tillbaka

I morse när jag vaknade var hela världen vit och snön dalade sakta ner. Igår natt då jag lagt mej vid midnatt, hörde jag hur plogbilen körde ner mot stan till. Och ja, vi kör neråt mot stan, för den ligger söderut härifrån.

Nu är det nog dags att gräva fram vantar och mössa igen. Och nej, snön ligger kvar alltjämt eftersom vi har haft köldgrader hela dagen.

Bra saker idag:
  • Har varit borta hela dagen! Har varit ute på äventyr med bisin min och yngsta sonen. Ända till Kyrkslätt körde bisin min.

  • Och karlarna förnekar sig inte, för plötsligt satt jag ute i skogen nånstans vid vägens slut. Och förstås var det ett sånt här ställe av obestämbar art.
    Yngsta sonen uträttade sitt ärende och så körde vi hem tillbaka i två bilar istället för en.

  • Vi stannade vid ett litet sunkigt hak och åt hamburgare, för då var dagen redan långt liden.

  • På hemvägen kurvade bisin min och undertecknad via Lilla Butiken och köpte fågelfrön och två glasstrutar.
    Vi var inte de enda som var på jakt efter solrosfrön för fåglarna. Varuhusen har redan slutat med fågelmat, så det var riktigt tur att vi hittade en liten påse i Lilla Butiken. Det är ingen mening med att köpa stora säckar med frön nu på våren, för de far ändå illa under sommaren.

  • Så glad att bisin min har varit lite långsam i år med att byta till sommardäck, för än behövs vinterdäcken.

  • Jag har fått tillbaka min bil idag. Tjohoo! 

  • Gjorde ett nytt virkförsök nu i kväll. Vad tycker ni, blir det här bra? Det är nedre delen av en blomrad. Hur jämnt och fint måste jag virka för att det ska duga? Eller går ojämnheterna bort om jag lägger det här alstret mellan fuktiga handdukar då det är färdigt?
Önskar er en riktigt skön söndag.


Inga kommentarer: