lördag, april 06, 2024

Kreativa processer

Igår kväll lade jag mej tillsammans med en fransman! Bisin min lämnade jag på soffan och hosta. Jag ville inte alls vara i hans närhet, för jag vill inte ha de där bacilluskerna.
Fransmannen, Jean-Paul Didierlaurent var ett härligt sällskap, men jag bestämde mej för att vid midnatt var det dags att släcka lampan och sluta ögonen.

Klockan tre var jag klarvaken, dels funderade jag på om den där blåa färgen på det där garnet faktiskt passar ihop med den där vattengröna, eller vad det nu är för färg. Tänk om färgerna är alldeles för nära varandra och inte alls urskiljs. Om inte bisin min legat på soffan, så hade jag stigit upp och kollat på de där nystanen. Inte för att jag vet om jag skulle ha blivit så mycket klokare i lampskenet, men det blev i bakhuvudet och störa mej att jag inte kollat färgerna och jag kände mej så urbota dum.
Klarvaken var jag dels också, för att jag längtade efter min fransman!

I vårt hus pågår för tillfället kreativa processer. Det betyder att det börjar bli ont om fri bordsyta! Till all tur kan bisin min inte gnälla på mej att jag ska städa bordet nu, för där står hans kamera. Hehe!

Jag har stickat två provlappar idag, men jag får ingen som helst ordning på det hela. Här stämmer bredden, men inte höjden. Vilket är viktigare?
Den andra lappen blev lite bredare, men fortfarande saknas rätta måttet för höjden. Harmfullt, i synnerhet som jag har precis det garn, som anges i beskrivningen. Nu borde jag förstås räkna om hela mönstret, så det skulle passa mitt handlag. Men nääe, det får nog vara, för jag orkar inte med den sortens matematik. Om det blir dåligt, så... ja, jag vet inte, som sagt, kanske bäst att återgå till sockstickningen!

Bra saker idag:
  • Ingen väckarklocka!

  • Lättad kunde jag konstatera att den här färgkombinationen nog fungerar, eller hur?
    Ljuvligt mjukt garn från Norge tillverkat i Italien!

  • Mitt på dagen då jag satt där och stickade på mina provlappar, knackade det på dörren och in klev yngsta sonen.
    – Kommer du med till stan, frågade han.
    – Javisst. Vänta lite så klär jag om mej.

  • Vi besökte Marimette, den lokala tyg- och garnaffären, som tyvärr ska sluta. Där var fullt av människor, som noggrant gick igenom alla grejer som man fick till specialpris. Det är slutförsäljning. Själv skulle jag endast ha en tygsax och en sprättare. Sen hittade jag förstås en hel del annat nyttigt, som tvillingnål till symaskinen, krokiga nålar ifall jag måste sy fast till exempel ett huvud på något virkat djur, trådpåträdare, en snörträdare någonting som jag inte ens visste att fanns. Alltså en massa nyttiga saker, eller hur?
    Men vad den där vita grejen med hack i (från Prym) vet jag inte vad är. Säkert har det nånting med sömnad att göra?

  • Jag fyndade också en påskduk och borde kanske ha sett på lite julgrejer. Men det var som sagt många människor i affären och jag ville inte fresta på yngsta sonens tålamod.

  • Det tar på att fynda, så vi tog oss till Fylla för att fylla magarna. Den här gången åt vi till och med efterrätt, friterad glass. Riktigt gott!

  • Från mataffären kom jag hem med tysk cola. Jag vill ju inte stöda de där stora multinationella företagen, som fortfarande är kvar i östra grannlandet och som också befinner sig på ockuperat område i ett visst krigshärjat land. Bättre då att köpa från ett litet företag i Hamburg. Ska bli spännande att smaka, fastän cola nu inte riktigt är min grej.
Nu ska jag igen lägga mej med min fransman.

Önskar er alla en riktigt fin söndag.


Inga kommentarer: