lördag, november 13, 2021

Årets gråaste dag

Här i huset doftar det nybakad tårtbotten. Det höll på att gå på tok, för kakan ville inte lossna ur formen. Det är länge sedan jag har bakat just den här botten, som ska vara till gräddtårta, så jag var lite osäker. Men vad gör man inte för dubbelmorfar, trots att han ju inte är min far. Nu äntligen ska han få sin efterlängtade gräddtårta. Ja, jag vet, han är lite gammaldags. Vi andra har lämnat bort gräddtårtan för länge sen och vill gärna experimentera med andra former av tårta.

Och hur gick det då med tårtbottnen? Jodå, på med kalla handdukar och tjolahopp, så lossnade bottnen från formen. Tack till mor och mormor, som lärt mej några husmorsknep. förresten, på tal om husmor, det här huset nästan skriker efter en husmor, som skulle ta hand om alla dammråttor, spindelnät, sandkorn, obestämbara högar med tidningar och papper osv., osv. För ett tag sedan träffade jag en kvinna som nästa år har jobbat på samma arbetsplats i 40 år och som då ska gå i pension. Nyfiket frågade jag:
– Vad ska du göra då, som pensionär?
– Jag ska städa hela huset, ett rum i taget. Där har jag nog sysselsättning en lång tid.
Smart, mycket smart. Undrar om jag nånsin kommer så långt? 

Nu just får man ha lamporna på morgon, middag och kväll om man alls ska se någonting. Och får man tro Hartwalls reklam, så är det årets gråaste dag idag. Den firas för fjärde året i rad. Datumen varierar lite, för dagen firas alltid på en lördag.

Kvällens dilemma är: Ska jag välja den röda eller den blå burken? Bägge tror jag inte att jag mäktar med, för jag ska småningom iväg på ett födelsedagskalas.

Ha en riktigt skön fortsättning på lördagen!


Inga kommentarer: