onsdag, november 03, 2021

Du behöver int

Ingen undervisning alls idag, men fullt ös i morgon. Den blåa sockan fick jag färdig på veckomötet under förmiddagen. Det trådlösa nätet på jobbet är nu just så dåligt i övre våningen att det inte går att göra så mycket annat än just sticka medan mötet pågår. Efter mötet gick jag ner till datasalen och då kunde jag jobba på min bärbara arbetsdator, för där i datasalen fungerar det trådlösa nätverket. Tack och lov. 

Så lite hann jag allt få undanstökat innan det var dags för en sen lunch och stickcafé. Där var det som vanligt mycket skratt och många sockor på stickorna, men också tröjor och ett halsskydd.

– Du behöver int fler jultidningar, sa dubbelmorfar då han såg vad jag kom hem med från mataffären.
– Nä, nä, men just den här behöver jag absolut.

Dubbelmorfar är inte alls övertygad om att jag faktiskt behöver just den här tidningen. Han tycker att jag bra skulle klara mej med äldre mönstertidningar med jul som tema. Och kanske har han rätt, men absolut inte i det här fallet.

För se här, nu vet jag vad jag skall göra av det där "omöjliga" moppgarnet! En makramékrans! Vete fåglarna om jag alls kan knyta de där knutarna, men då får jag utveckla något eget. Och det finns ju så mycket moppgarn kvar att det borde räcka till julklapp åt alla nära och kära. Akta er! Eller nåja, ni kan nog andas ut. Det är bra om jag ens hinner med en krans. Julafton är här snabbare än kvickt!


 
Sen skulle jag ju förstås kunna återuppta det där med att göra garnbollar...

Förutom den där vita kransen, så föll jag pladask för de här "virkade" julkorten. Vilken fiffig idé. Här kan man göra sig av med alla små garnstumpar. Tjohoo!

Nu dags för korrekturläsning av vårens kurstexter, sedan lite stickning och därefter raka vägen i säng! Klockflyttandet påverkar mej fortfarande negativt. Skulle vara skönt att slippa det där med sommartid och vintertid.



Inga kommentarer: