torsdag, november 25, 2021

Svårt att välja

Idag har det varit full fart igen. Började arbetsdagen i den bästa av byar i norra grannkommunen. Bart och bra att köra på asfalten, men så,,, HUPS! vägen är förvandlad till en isbana. Tur att jag har vinterdäck på bilen. Körde hem "övre vägen" för säkerhets skull. Jag vill ogärna ha de där isbanorna när jag ska ut och köra.

Här hemma väntade dubbelmorfar ivrigt:
– Vi ska ti Askola efter pumpen. Den är färdig nu. Du måste ta ut pengar. Det blev int så dyrt.
– Hinner jag...
– Nä, nu ska vi fara. Jag skalar en klementin åt dig.
Ja, så iväg igen med fart. Man fick faktiskt köra 120 km/h på motorvägen.

Som vanligt hade dubbelmorfar tom tank i bilen, så på återvägen fick vi tanka. Jag såg oroligt på klockan, för jag skulle ju var på jobbet i stan kl. 16.

Nå, det räckte ju inte med den där pumpen, för sedan skulle det vara o-ringar och packningar och iväg till Etra i Kungsporten. Och nu gick det inte att betala med kontanter. Nej, nu måste jag in och vifta med mitt bankkort.

I det här läget vrålade min mage av hunger. Jag hade ätit frukost halvåtta, god toscakaka på kurspausen och så då den där klementinen, som dubbelmorfar vänligt skalade åt mej. Han hade också nån idé om vart vi kunde köra iväg och äta, men jag protesterade. Vi hann inte med annat än snabbmat i det här läget. Och så fick det bli en hamburgare, som jag slukade riktigt snabbt och så iväg igen och jag var fem före fyra på plats i stan. Puuust!

Det här är nog en lite för häftig takt för mej. Känns som att jag inte hinner med någonting alls. Dessvärre kan jag inte precis säga att morgondagen blir lugnare, för jag har åtagit mej en extra timme innan kursen startar och på kvällen ska jag väl iväg på ett uppdrag... tror jag...

För en vecka sedan, på torsdag, damp de här två tidningarna ner i postlådan:

Och nu blev det svårt att välja. Bläddra i Novita-tidningen eller börja lösa korsord? Det borde vara förbjudet att utsätta en sån här stackare för sådana här omöjliga val. Gissa vad jag valde?


Inga kommentarer: