torsdag, januari 18, 2024

Benvärmare av Kajastusgarn

– Nu ska du no far o sova. De e mitt i natten, kommenderade nyss äldsta sonen, som för tillfället bär ved. Och jo, det är snart midnatt och ved behövs, för idag har vi haft en rejäl snöstorm. En så rejäl snöstorm att jag var tvungen att ställa in dagens Digiklinik i norra grannkommunen. En kursdeltagare ringde och sade att läget var prekärt. Det fanns liksom ingen chans att ta sig fram på igensnöade vägar och lokalbackan var också igensnöad. Så jag ringde medborgarinstitutet och sade att det går inte att ta sig till jobbet idag, kan de vänligen meddela deltagarna och berätta att det blir två Digikliniker efter varann nästa vecka. Och det hela fixade sig lätt som en plätt. Och livet blev enklare för mej då beslutet väl var taget. Den här gången riskerade jag inte ens liv och lem för att ta mej fram och inte grubblade jag halva dan över om jag nu ändå borde ha tagit mej till lokaln. Jag visste ju att deltagarna inte heller var pigga på att bege sig ut i snöyran.

Alla iskristaller är försvunna. Fönstret är istället igenrappat med snö. Bisin min har varit ute i snösvängen hela dagen och halva natten. Hoppas snöfallet avtar med det snaraste.

Igår blev de här färdiga:

Modell: Benvärmare, eget hittepå
Start: 06.01.2024
Färdig: 17.01.2024
Garn: Kajastus från Novita
Åtgång: 58 g
Stickor: 3 och 3½

Det finns mönster på benvärmare lite här och lite där. Det är bara att googla, så hittar man. Ett mönster för barn hittar ni i Kauneimmat käsityöt nr 1 2024, men den här gången valde jag att experimentera lite själv.

Jag hoppas att den där bredare resåren nertill går att dra över skridskon. Om inte, så kanske benvärmarna går att använda ändå? Hoppas det, för jag kommer inte att dra upp dem och sticka något annat av det där garnet. Kajastus är inte riktigt i min smak när det gäller att sticka. Det är ganska strävt och vill dela sig, eller så hade jag helt enkelt fel sorts stickor.

Nu så här på nattkvisten bjuder jag på Etta James och Stormy Weather. Men ingen panik, snart lyser solen igen.

Bra saker idag:
  • Vaknade 17 minuter före väckarklockan. Ja, jag skulle ju ha åkt på jobb, så jag hade ställt in väckarklockan för säkerhets skull.

  • Enormt tacksam över att jag inte var tvungen att bege mej ut i snöyran.

  • Äldsta sonen lagade mat också idag. Han hittade fiskbitar i frysen, som han stekte och så kokade han ris till. Tack för tipset om riset!

  • Imorgon kommer sönerna på middag. Tjohoo! Jag har lovat laga texmex. Nästan det enda jag klarar av! 😀

  • Jag har stickat färdigt en ny benvärmare idag. Nu gäller det bara att få den andra klar också.
Hoppas att ni får en fin fredag.
Och nu God natt på er!


Inga kommentarer: