fredag, januari 05, 2024

Årets första...

 ... handarbetstidning...

... hämtade äldsta sonen in från postlådan igår! Jag hann liksom aldrig säga upp prenumerationen, så nu får den väl då komma ett år till. Ni får påminna mig sen under senhösten att jag inte ska ha den här tidningen. Den fyller faktiskt 50 år i år och det är ju nog en verklig bedrift, eller hur?

Det finns en hel del modeller i den här tidningen, som jag skulle kunna tänka mej att laga. Den här gången blev jag till och med intresserad av sydda plagg. Det ni!
De här kattsockorna i PaaPiis design skulle jag gärna vilja ha, dock inte så gärna att jag skulle våga mej på att börja sticka dem! Näää, för jag skulle omgående köra fast och sen skulle jag aldrig få dem färdiga.

Bra saker idag:
  • Sov ända till klockan nio!

  • Har igen varit präktig! Den här gången genom att göra ingenting! Ja, du läste helt rätt. Göra ingenting!
    Solidariskt med dem som har börsel skulle man spara el idag. Och det har jag minsann gjort! Jag har inte haft på vare sig spis eller ugn. Nej, för vi värmde de senaste dagarnas matrester i mikron! Så det blev inte så mycket disk att jag skulle ha behövt använda diskmaskinen heller! Och nej, inte har jag använt tvättmaskinen och inte snabeldraken, ni vet den där som ska suga upp dammråttorna!

  • Så, tjohooo, jag fick färdigt ett stickprojekt istället och det alltmedan jag sparade el. Präktigt och duktigt, inte sant?

  • Nu på kvällen bara väntade jag på att bisin min skulle försvinna till grannbyn, så att jag skulle kunna festa loss på de sista julpepparkakorna. Om han skulle ha fått syn på Auraosten, så skulle han ha sagt:
    – Det luktar mögel i vårt hus.
    Hrmpf! Allting som han inte gillar luktar. Till all tur försvann han till grannbyn och jag hann njuta rejält av ost och pepparkakor innan han kom tillbaka!
Önskar er en riktigt fin Trettondag!


Inga kommentarer: