måndag, januari 29, 2024

Ny "leksak"

 I fredags var det hemleverans på min nyaste "leksak".

En ny surfplatta, som yngsta sonen sålde åt mej, för han ville ha en annan modell. Och nej, nej, inte använder jag den som leksak. Den är ett arbetsredskap och senast idag var den med till jobbet i västra grannstaden. Bra mycket tydligare att visa appar och deras funktion från den här plattan. Och skönt att inte behöva släpa med den bärbara datorn överallt. Surfplattan är liten och behändig.

Och det gick som en dans då jag använde Smart Switch appen för att kopiera över appar och annat från telefonen till plattan.
Tänk, nu har jag två telefoner, min privata och min jobb, en surfplatta och en smartklocka, som ska laddas. Känns som jag inte skulle göra annat än ladda de här prylarna, för alltid är nån av dem utan ström!

Igår när jag stod i duschen och njöt rusade plötsligt äldsta sonen till dörren och bankade helt förtvivlat på den. Jag var tvungen att stänga av duschen, för att höra vad som hade hänt.
– Vad är det, frågade han.
– Ingenting, hur så?
– Du ropade.
– Nä, nä, jag sjöng bara lite, allt är lugnt, svarade jag.
Och sen fortsatte jag generat duscha under tystnad. Jag tror att jag tog i lite väl mycket när jag sjöng refrängen "Take it, take another little piece of my heart". Men det ska ju sjungas med stort patos för det är nån som river hjärtat ur kroppen på en.
Tror att jag nästa gång ska hålla mej till barnsånger, så jag inte skrämmer slag på mina anförvanter.

Bra saker idag:
  • Jag klarade mej ut till kollegans bil utan att bryta ben eller armar. Vår gårdsplan är bara is! Brrr! 
    Utan de nyinköpta stavarna från i onsdags skulle jag inte ha klarat mej.

  • Klarade mej också ut ur bilen i västra grannstaden och in till jobbet. Det var riktigt bra sandat, till min stora förvåning.

  • Veckan sparkades igång med en föreläsning där alla anmälda faktiskt var på plats! Härligt!

  • Hann sticka lite under håltimmarna och umgås med kolleger.

  • Klarade mej också helskinnad till och från kollegans bil nu på kvällen.

  • Skönt att jag inte behövde köra i halkan.

  • Och nu, nu har jag varit första gången i en biltvätt, för kollegans bil behövde en avsköljning! Spännande att få uppleva nya saker och tiden i bilen gick fort då vi var två!
Önskar er alla en fin tisdag!


Inga kommentarer: