onsdag, januari 17, 2024

Vackert mönster

Alltså nej, nej, nu talar jag inte om vare sig stick- eller virkmönster, utan om det här:

Iskristallerna, som bildas på vårt fönster, som vetter mot norr. Det är förstås inte bra, för det innebär att värmen läcker ut. Jag vet inte i hur många års tid vi har konstaterat att vi behöver förnya det här fönstret. Men sen kommer våren och sommaren och vi har glömt allt om iskristallerna. Måste nog skriva en att-göra-lista. Kanske det då finns en chans att minnas innan nästa års vinter.

Idag har jag stickat så intensivt att jag faktiskt fått sjuka axlar. Och vet ni vad? Jo, jag tänker skylla på våra katter. Vanligtvis får jag stiga upp minst en gång per timme och öppna dörren för den ena som ska ut eller den andra som ska in. Men nu är det så kallt att de hellre sover inomhus och rusar ut endast då det är riktigt nödvändigt.

Ikväll bjuder jag på en cover av Kents låt Utan dina andetag. Ni får höra den i Jeanettes vackra tolkning. Tänk att det var tio år sedan i somras. Vart har tiden tagit vägen?
Här i nejden har vi förresten många fina sångare och musiker.

Bra saker idag:

  • Steg upp klockan nio. Och det är ju precis lagom, eller hur?

  • Äldsta sonen fixade middagen, mos och fiskpinnar. Och det var riktigt gott med fiskpinnar ska jag säga. Nånting, som inte serveras alltför ofta här hos oss.

  • Benvärmarna jag har hållit på med fick jag färdiga ikväll.

  • Och jag har redan stickat hela sju varv på ett par nya!

  • Och dagens bästa: Sticka online med Lee Esselström. Så trevlig sticksamvaro igen i kväll.
Önskar er en riktigt fin torsdag. 
Hoppas att det inte snöar så mycket att jag inte kan ta mej till jobbet i norra grannkommunen i morgon!
 

Inga kommentarer: