onsdag, januari 03, 2024

Virkad DROPS julpåse

Ursäkta nu, men här kommer lite gammal skåpmat från förra året! Redan i november startade jag med nån sorts julvirkning. Julen kom och gick och ingen virkning jag färdig fick!

Men så, förra veckans torsdag, 28 december, tog jag mej i kragen och fick den här färdig:

Modell: Virkad DROPS julpåse
Start: 26.11.2023
Färdig: 28.12.2023
Garn: Cotton (Create)från Adlibris och en tunn guldtråd
Åtgång: 38 g
Virknål: Nr 4

Det är riktigt roligt med såna här små projekt mellan verserna. Nån gång måste man ju få nånting färdigt också, inte sant?
Jag fyllde påsen med Fazerinagodis och trottade sen ner den i årets sista julklapp

Bra saker idag:
  • Vaknade 06:37, steg upp och tassade runt ett varv, men tyckte att det var orättvist att bisin min fick dra timmerstockar medan jag skulle stiga upp! Nä, nä, sånt går inte för sig. Dessutom så behöver kvinnor mera sömn än män, så jag kröp ner tillbaka mellan lakanen och började snarka jag med. Och jag sov ända till halvtio! Så skönt att inte behöva stressa iväg nånstans, utan bara ta det lugnt.

  • Jobbade på datorn hela förmiddagen. Fakturor skulle betalas, meddelanden kollas, diverse tabeller uppdateras osv. 

  • Äldsta sonen var på g och inspirerad, så han städade kylskåpet. Tack för det. Tyvärr hann jag inte riktigt med, så min sparade grädde (som skulle vara sur), som jag skulle ha till kryddkakan, åkte ut. Sonen ser enbart på datum och bryr sig inte nämnvärt om vad som kan användas till vad. Men bra, nu behövde jag ju inte baka!

  • På eftermiddagen samsades vi i köket. Äldsta sonen lagade mos och jag knackkorvssås.

  • Jag ringde yngsta sonen och bjöd in honom till vår mosmiddag. Njaa, nä han hade varit iväg till kontoret i Vanda och orkade nog inte komma. Femton minuter senare ringde han och undrade när maten skulle vara färdig! Mos och knackkorvssås är en av hans favoriträtter, så klart att han dök upp trots kylan.

  • Äldsta sonen plockade ur diskmaskinen och jag plockade i den, så nu är disken också omskött. Det går fortare när man hjälps åt.
Önskar er en riktigt fin torsdag!


Inga kommentarer: