söndag, januari 14, 2024

Rena rama fyndet

Nuförtiden så går jag inte så mycket på loppisar, förutom då jag söker nånting så där på riktigt, som då vi i somras letade efter ett gökur. Då besökte vi till och med sådana loppisar, som vi aldrig tidigare hade satt vår fot i.

Men, det att jag inte går på loppisar "i verkliga livet" hindrar mej inte från att fynda på garnloppisar i Facebook. När andra läser nyheterna på morgnarna, så går jag igenom det senaste i "mina" stickgrupper. Då och då flimrar något inlägg från nån garnloppis förbi. För det mesta bläddrar jag vidare, men ibland fastnar jag. Så gick det förra veckan och i tisdags hade jag ett paket i postautomaten i stora varuhuset i stan. Ett paket, som jag hämtade ut i fredags.

Ett paket med de ljuvligaste handfärgade garner, som jag nu skulle vilja nysta upp och sedan sticka. Blandningar av silke, merinoull och...

Som en överraskning följde den där lilla sockboken med och ett vackert kort med linneor, min favoritblomma, men det kunde nog inte avsändaren veta! Blomman är så skir och vacker och växer framförallt i gamla skogar.

Att fynda på nätloppisar har sina risker, så det gäller att vara försiktig. Du kanske blir helt utan innehåll i ditt paket och dit for dina pengar iväg. Eller du får ohyra med garnen. Sånt kan man inte veta på förhand. Bäst alltså att bläddra förbi det mesta, så sparar man både pengar och utrymme i proppfulla garnlådor.

Men vet ni vad jag lovade i ett svagt ögonblick idag?
Jo, visst kan jag titta på en dams garnlager och se om där finns sockgarner jag vill ha för en liten peng! 🙈  Det här kommer att sluta med en katastrof! Håll tummarna för att det är sådana färger, som inte tilltalar mej!

På söndag ska man vila och det har jag försökt göra idag. Lite hushållsarbete kände jag att jag måste göra, så jag jynsade lavoaren i vessan. Den var så ren, vit och fin att det gick och spegla sig i den. Och vad tror ni att händer då? Jo, just det, händer! Bisin mins svarta händer och lavoaren ser ut som om den aldrig blivit tvättad. Suck! Där gick mycket sticktid förlorad och för vad?

Bra saker idag:
  • Sov ända till halvelva. Precis lagom på en söndag, eller hur?

  • Eftersom jag var så sent igång så kunde jag kombinera frukosten och lunchen till brunch. Sparsamt, inte sant?

  • Har fått ett erbjudande om att hålla fyra föreläsningar på distans i mars - april. Gissa vad jag svarade?

  • Äldsta sonen bjöd på tagliatelle och köttfärsröra till middag. Mums!

  • Han tömde också diskmaskinen, så nu behöver jag enbart fylla den och kan starta från rent diskbord (diskbänk) i morgon. Och vad är bättre än det?
Önskar er alla en riktigt fin start på den nya veckan i morgon.


Inga kommentarer: