söndag, januari 07, 2024

En liten hög

Eftersom jag var så duktig igår och var iväg till mataffären, så belönade jag mej själv med en liten hög!

Yngsta sonen var inte riktigt överens med mej om min belöning. Han tyckte att högen var på tok för stor! Själv kunde jag lugnt konstatera att jag köpte vare sig godis, chips, alkohol eller lemonad, så jag kunde gott unna mej. Och vem ska belöna mej om inte jag själv?

Den här tidningen var precis vad jag behöver, för här finns maskantal och längder på benvärmare för barn!

Den här behöver jag förstås inte alls, för när sjutton skulle jag kunna sticka så där fina sockor?
Men jag har lärt mej ett nytt ord: Bookazine! Tänk att jag har köpt en sån utan att veta om det, för det här är en bookazine. Ordet är bildat från book = bok och magazine = tidning. Det är alltså en kombination mellan bok och tidning. Heter antagligen bookazine för att den har stadigare pärmar? Eller kanske för att här inte är tillräckligt många sidor för att kalla den för bok?

Den här tidningen behöver jag inte alls heller, men förstås måste jag ju läsa årshoroskopet, som Heikki Vesa har ställt i ordning. Hmmm... där stod nu inget alls egentligen. På något sätt så skulle jag gärna läsa att typ i maj kommer du att få högsta vinsten på Lotto.
Nä, nä, inte för att pengar gör en lycklig, utan mera för att då finns det åtminstone bevis på att det här är rena rama rappakaljan! 😀 Fast, nåja, det vet vi ju ändå, inte sant?

Och nu, nu blev jag riktigt arg! Jag är snuvad på konfekten, för i det här numret av Allers finns inget A-korsord!!!! Morr! Vad gör jag med en Allers utan A-korsord? Nå, ingenting förstås. Jag märkte nog att förra veckans Allers saknade Storkrysset, men jag trodde att det var ett misstag. Följaktligen tog jag ingen stress av det, utan koncentrerade mej på A-korsordet.  Jag får väl lov att se det hela från den ljusa sidan: Nu blir det lätt att lämna bort den här tidningen.

Bra saker idag:
  • Vaknade niotiden, så nu verkar jag ha kommit in i nån sorts rutiner. Bra så.

  • Julpepparkakorna är slut och det är ju bra, eller hur?

  • Jag har materialet färdigt till onsdagens Bystugusits! Ska bara kopieras på jobbet i morgon. Så glad att det jag tänkte lyckades, för vid första försöket ville det inte alls.

  • Har inte behövt laga mat idag! Tjohooo! 

  • Nu är alltså matresterna uppätna, så det är tomt i kylskåpet.

  • Fick igång en tvättmaskin då jag insåg att jag inte har rena kläder, som jag kan ha på mej till jobbet! Så blir det då man går omkring här hemma och inte behöver bry sig om vare sig frisyr eller trasor!

  • Jag lyckades få fason på benvärmarna, som jag startade upp igår. Vet förstås inte om de passar eller färgen på garnet är okej, men jag har tagit från mitt lager och det får duga.
Önskar er alla en riktigt fin måndag!





2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Vad är Bystugusits?

Inge sa...

Bra fråga, i vårt fall handlar det om att träffas i en Bystuga, dricka kaffe, te och äta lite gott och så har jag ett litet programnummer, som nästan kan handla om vad som helst. Bingo har jag inte testat ännu. Det kräver för mycket rekvisita och vad ska man vinna när man ropat bingo? Garnnystan? 😁