måndag, juni 28, 2021

Min älskling...

 ... du är som en ros...

... en nyutsprungen skär...

Oj, så jag blev glatt överraskad då dubbelmorfar var så här romantisk idag. 
MEN sen tog han ner mej på jorden.
– Och så taggig den är, sjöng dubbelmorfar. Hrmpf! Till all tur sjöng han ändå den och inte du!

Igår kväll tvingade han mej så smått att glo på fotboll på TV. Och nej, jag är INTE en stor vän av fotboll och jag förstår fortfarande INTE hur fotboll kan gå före liv och hälsa. Uefa vägrar envist att flytta bort matcherna från S:t Petersburg. Varför? Hur mycket har de fått betalt av... ja av vem?

Igår såg jag då på matchen mellan Belgien och Portugal, den enda hela match eller nåja, nästan hela match jag sett av det här eländet som kallas EM i fotboll och som sprider covid-19 med sådan fart att vi snart igen ska sitta hemma isolerade i stugorna. MORR!

Mina högst personliga matchiakttagelser:
Eländet börjar med att finska så kallade fotbollsexperter går igenom hur lagen borde spela!!! Kära nån ändå.

Lagen kommer ut på plan och det tar en stund innan jag inser att de har helt fel klädsel! Pepe ska ju inte vara vitklädd, för han spelar för Portugal, som har röda dräkter. Men se nej, igår var det precis tvärtom. Belgarna hade röda dräkter. Förvirrande.

Matchen kommer igång och tyvärr är det alltför många spelare, som endast verkar vara ute efter att skada motståndarna. De kommer med dobbarna före och sparkar på allt möjligt annat än bollen. Har de fel på synen?

Den stora stjärnan Ronaldo är mycket rädd för belgarna. Så fort en belgisk spelare kommer i hans närhet kastar han sig på planen, glider lite, sträcker armarna mot skyn och ser vädjande på domaren. Eh, hallåå Ronaldo, belgaren rörde inte ens vid dig och bollen är redan på väg ner mot det portugisiska målet. Skynda dig upp nu!

I halvlek sitter igen de finska experterna och vet precis hur lagen borde ha spelat och så lyser de upp olika spelare, som borde ha sprungit hit eller dit. Höh! Själv blir jag bara arg, då jag tänker på hur det i digitv:ns barndom utlovades att man själv skulle få zooma in kameran på just den sportare man vill följa med. Jag har inte sett av den tekniken alls, inte ens i smart-tv:n, har ni?

I något skede i alla de där våldsamheterna, som utspelar sig på planen, så tappar den tyske domaren greppet nästan totalt och delar ut gula kort till höger och vänster. Och det till och med för sådant, som är helt oskyldigt. Hallå, domarn, du ska hålla samma linje i hela matchen och inte släppa på tyglarna, så de där vildingarna för övertaget.

Och så, den enda njutningen i hela matchen, när Lukaku dribblar med bollen, så att portugiserna faller som käglor på bowlingbanan och inte har en aning om var bollen finns nånstans. Ja, så måste ju en avundsjuk portugis förstöra det hela och sparka Lukaku i huvudet!!!! Milda makter! Och inte får den skurken ens något kort, inget gult och inget rött. Är portugisen färgblind? Visserligen har Lukaku en kal hjässa, men den är brun, inte vit som fotbollen.

Efter matchen sitter de finska experterna igen och analyserar. Och de säger att det var en bra och underhållande match. Öh, men hej, är ni helt borta? Var fanns liksom det rena spelandet? Glädjen i att få vara med? Att liksom spela fotboll på riktigt? Inte med flit skada det andra lagets spelare enbart för att man själv inte hinner med eller för att man blir frustrerad över en tappad boll.

Nä, fotboll är inget för mej, även om jag i min gröna ungdom spelade just fotboll och egentligen alltid har tyckt om bollsporter. Men efter gårdagens gloende på en match får det nog vara slut. Och om ni nu jämför min fina matchanalys med alla andra experters, så... ja, man kan se på bollen på olika sätt. MEN så allvarlig är inte fotbollen att man ska behöva riskera liv och lem!





Inga kommentarer: