söndag, juni 06, 2021

Oj då!

Igår på eftermiddagen var jag iväg på en liten färd norrut tillsammans med dubbelmorfar, för att liksom få ordning på en grej. Det gick snabbt och smärtfritt och så tog vi en liten omväg hemåt.

Här hemma väntade en överraskning, minstingen!
– Nå, hur långt har du kommit i mahjong, frågade han strängt.
– Öh, jag har inte hunnit.
– Va e nu de för sätt? Du ska ju träna.
– Jo, jo, sa jag med ynklig röst. 
Han är verkligen mån om mej. Men jag flängde ju omkring förra veckan så till den milda grad att jag inte hann med så mycket mera än jobba, äta och sova däremellan. Inte ens korsorden blir färdiga nuförtiden! Och glöm stickning och virkning.

Jag åkte iväg in till stan med den äldsta och den yngsta igår. Den sistnämnda skulle iväg till stora varuhuset efter ledningar. Därefter var det dags att besöka en av stadens pizzerior och hem via mataffären. Det var härligt att få umgås med sönerna en stund.

Oj då! De här tre tidningarna hoppade i kundvagnen och ville hem till mej! Hups! Fina sockmönster jo, men... behöver jag nya mönster? Det som är bra är, att här finns en hel del mönster för Nalle och 7 bröder från Novita. Det är perfekt i synnerhet med tanke på det garnlager, som blev kvar efter min hulda moder, frid över hennes minne. 

Nu skulle det då gälla att sätta fart på sockstickorna, men kanske inte riktigt nu då det är så varmt ute. Och apropå värmen, så har folk redan börjat klaga på den, på sommaren, på att det är för ljust ute när de ska sova och på att det är för mycket myggor och... håhåjaaa, människan är tydligen aldrig nöjd. Själv tar jag nu just dagen som den kommer och försöker klara av alla åtaganden innan jag helt sparkar loss och är ledig med stort L. Men jo, om det blir så varmt att jag inte kan sova på nätterna, så kanske jag börjar klaga jag också. Vem vet. Fast man kanske kan ta en siesta mitt på dagen då och be att dubbelmorfar fläktar en med ett bambublad!

Virktidningen är riktigt intressant. Därifrån kan jag plocka många idéer och virka både rutor, trianglar, sexkanter, rundlar osv.

Och så måste jag be om ursäkt för påståendet att det var bondens svärfar, som var här och harvade på fredagskvällen. Det finns inga bevis för att det var så, endast dubbelmorfars påstående.
Igår var i varje fall bonden själv här och sådde åkern. Och det gick snabbt med hans sex meter breda såningsmaskin. Ska bli spännande att se vad som kommer upp.

Nu önskar jag er alla en riktigt bra start på den nya veckan.
Själv ska jag ännu skriva en reseräkning innan jag får krypa ner mellan lakanen.


  

Inga kommentarer: