fredag, juni 25, 2021

Rikligt urval

Midsommaraftonsdagen är här. Karlarna i det här huset upptäckte igår att det endast är ett halvår kvar till julafton och så bestämde de sig för att vi ska ha makaronilåda till middag idag!!! Så gissa vad jag har i ugnen? Just det, makaronilåda! Inte klokt alltså!

Men lugn, bara lugn. I morgon blir det nog traditionell midsommarmat med fisk, nypotatis och till efterrätt jordgubbar. Dubbelmorfar var iväg till torget i morse före han ens fått i sig frukosten. Och han var så snäll att han köpte till och med en burk sill åt mej.

I kylskåpet finns ett rikligt urval av dryckesvaror, bara att välja. Men Lapin Kulta får ni inte ta, för den ska dubbelmorfar ha.

Rieslingflaskan fick jag av yngsta svägerskan i tisdags. Än en gång tack för gåvan!

Dubbelmorfar har bättrat på dryckeslagret då han var till stan för andra gången idag. Han förde ett verktyg åt en av sina kompisar. Och så kom han hem med en Jaffa grape.
– Ifall vi vill dricka gin, sa han.
Hmmm, ja kanske, men... tja, en lonkero räcker väl? För inte ska man väl bli alldeles avtrubbad? Å andra sidan, så kanske man sover som en stock då?

Jag måste ju erkänna att jag har blivit beroende! Totalt beroende till och med. Och ändå har vi endast tre stycken i huset. Fläktar, alltså. Jag vill ha på dem hela tiden. Panik om de stannar. 

I morse var det riktigt svalt och skönt då jag steg upp. Sedan slog den där tropiska värmen till igen, som gör att allting klibbar fast i en. Så det är nog bra att vi har laddat upp ordentligt med drycker. Gissa vilken min favoritdryck är? Jo, just det, iskallt vatten! Och ja förstås gin med lite klirrande isbitar i glaset och tonic, alltså en GT. Om man inte har det hemma, så får man improvisera och använda lonkero istället.

Jag antar att ni redan har de första julklapparna färdigt stickade? Eller i varje fall har ni planerat dem och skrivit en lista över vem som ska få vilket sockpar! Som sagt, det är ju endast ett halvår kvar...

Ha nu en riktigt skön och fin kväll!




Inga kommentarer: