torsdag, juni 03, 2021

Härligt att träffas

Igår var vi som sagt iväg på roligheter och det var så härligt att träffas på riktigt. Oj, så vi skrattade i glada vänners lag. Som jag har saknat det där att kunna träffas på riktigt. Jag är på tok för dålig på att hålla kontakt via telefon eller olika meddelandetjänster, tyvärr.
Stort TACK till värdparet! Och jo, vi måste nog på börja ses oftare. Det förlänger ju livet med flera år.

Idag har jag fått feedback på mina hemuppgifter. Och jag klarade mej. Jippiii! Intyget kommer som ett brev på posten och nu hoppas jag att jag igen är en lite bättre lärare i höst. Man blir liksom aldrig fullärd och det är alltid bra att reflektera över sina metoder och sitt eget sätt att undervisa. Det finns alltid rum för förbättringar och det är just det, som gör det här jobbet så roligt.

På eftermiddagen deltog jag i en givande workshop, som hölls i tidningens regi. Mycket att tänka på med rubriker, ingresser och bildtexter. Så härligt att kunna träffas på riktigt ute på Kapellets terrass.

Vi blev bjudna på laxpaj och den här goda spenat-fetaostpajen med oliver. Eftermiddagen avslutades med ett glas rosa bubbel.
Tack för mat och dryck samt framförallt trevligt sällskap!

Innan jag åkte hem utförde jag min medborgerliga plikt och röstade i kommunalvalet. Det var mycket knepigt att hitta en kandidat, som jag skulle ha gillat till 100%. Själva röstandet gick däremot galant utomhus. Jag var helt ensam med valfunktionärerna, så jag behövde inte alls köa.

Rätt tidigt i morse, nåja tidigt och tidigt, men tidigt för att vara dubbelmorfar, körde han in till stan och besökte torget. När han återvände var han rejält omskakad:
– Vet du, det var int någo folk alls  på torget utom försäljarna! Jag trodde att alla pensionärer skulle vara där på morgon, sa han.
Det visade sig att de flesta besöker torget först efter klockan tio. Nu vet vi dock inte om det är på grund av coronan eller att pensionärerna är uppe sent på kvällen och därför kommer senare igång på morgonen? Varför skulle man ha klockan att ringa om man har möjlighet att sova så länge man vill på morgonen? Undrar en som nästan hela veckan har haft tidiga morgnar.

Dubbelmorfar bjöd på gourmetmiddag idag, rökt sik, nypotatis och sallad. Så nu är midsommarmiddagen redan avklarad. Återstår sedan endast någon sorts efterrätt med jordgubbar. Men det är ju ännu någon vecka dit.
Dubbelmorfar var snäll och köpte också strömming åt våra två katter. Tufsen såg med stora ögon på fisken och undrade vad han skulle göra med den. Lurvinge förstod sig på delikatessen och åt upp fisken.

Och nu, nu måste jag fortsätta med mitt jobb, så jag blir färdig före morgondagens distansmöte klockan halvtio. Och vet ni vad? Jo, på eftermiddagen ska vi igen iväg på roligheter.


Inga kommentarer: