söndag, december 31, 2023

Så präktig!

Nyårsafton och bisin min stack just iväg till grannbyn. Själv fick jag diskmaskinen fylld och startad, så småningom kan jag börja varva ner och ta det någorlunda lugnt.

Har ni förresten nån aning om vad detta ska bli?
Nä, inte jag heller, så det är väl bäst att riva upp den här virkningen, eller hur?

Bra saker idag:

  • Steg upp redan halvåtta.

  • Betalade bort årets sista räkningar. Skönt att ha det undan!

  • Fick igång en tvättmaskin. Kläder behövs ju också fastän man är hemma.

  • Hann se på Middag för en! Nyårets absoluta måste.

  • Yngsta sonen ringde från mataffären i stan och frågade om vi behövde nånting. Jodå, bröd till morgondagens frukost, så det hämtade han. Tack för det!

  • Stod sedan i köket resten av dagen, hela tre timmar och var så präktig! Jag tog hand om vår reservskinka, en bit på dryga 600 gram. Den förvandlade jag på bästa Martha-sätt till Fina skinkpajen. Och sånt tar tid, för först ska pajdegen göras, sedan ska fyllningen fixas. Och då ska äggulorna separeras från vitorna. De sistnämna ska vispas till hårt skum, medan gulorna blandas med den tärnade skinkan, en hemlig ingrediens, kryddor och gräddfil. Pajdegen som fått vila i kylskåpet ska kavlas ut och förgräddas. Äggviteskummet försiktigt vändas ner i skink-gulor-gräddfil+lite till-blandningen. Sen fylls pajskalet och hela härligheten åker in i ugnen. Ungefär 20 minuter senare gäller det att inte föräta sig! Serveras med grönsallad. Mums!
    Som sagt, så präktig har jag varit idag, som en äkta martha, för nu behövde jag inte slänga bort skinkan!

  • Yngsta sonen var här på middag innan han åkte vidare till bästa stadsdelen i den här stan! Han  firar där tillsammans med sina vänner. Och han är nykter, för han har jour (ICT, ni vet datasystemen måste fungera!) på jobbet.
Önskar er en riktigt trevlig kväll och ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR! Med mycket stickning och virkning förstås samt en hel del annat!
 

Inga kommentarer: