lördag, april 11, 2020

Sunny Side Up

Igår var det långfredag och då ska man ju sitta hemma och vara tyst och stilla. Så det gjorde jag med besked. Jag hade inte datorn igång på hela dagen! Jag löste korsord, läste en kusligt spännande bok (den är så spännande att jag inte vågade läsa slutet i sängen igår natt!), WhatsAppade och virkade. Perfekt sysselsättning på helgdagen.  Jag antar dock att det inte är lika strängt med långfredagen längre i vårt sekulariserade land. I min barndom följde man noga traditioner och ve den som vågade bege sig ut på besök på långfredagen! Nå, i dagens läge ska vi ju alla ändå sitta snällt hemma, så...

Jag virkade alltså och så här blev det:
Modell: Sunny Side Up
Garn: Pantino från Schoeller & Stahl
Åtgång: 36 g
Virknål: Nr 3½

Om ni studerar modellen noga, så ser ni att jag fuskade på sista varvet. Det blev för invecklat att hålla på och räkna, så jag körde med halvstolpar runt hela sista varvet istället för fasta maskor, halvstolpar, stolpar och dubbelstolpar. I något skede tappade jag tyvärr också räkningen på alla maskor, så...
Mönstret finns också i senaste nummer av Allers.

Igår kväll försvann dubbelmorfar ut på äventyr och det utan mej. Som sagt, se ovan, inte åka nånstans alls!

Idag har vi däremot varit ute och åkt ända till västra grannstaden där dubbelmorfar höll på att skrämma slag på dottern då han smög in i deras källare. Han skulle ju bara påska lite och lämna ett litet paket i trappan!
Det virkade ägget fick också vara med på åkturen och nu befinner det sig alltså i den västra grannstaden!

Vi var inte inne hos dottern utan överlämnade endast lite påskgodis innan vi återvände till stora varuhuset på vägen mellan deras hemstad och vår. Vi vågade oss in i den stora affären. Vet inte om det var dumt eller klokt? Min plånbok mådde i varje fall bra, för jag fyndade 2 par byxor för 16,97 €! 
Så jag är riktigt nöjd, så här långt. Svårt var det att ha dubbelmorfar med in, för han tappade tålamodet rätt fort. Jag hann aldrig spana in påskgodiset, som skulle vara -50% idag! Och varje gång jag ville stanna och kolla på nånting så gnällde han:
- Kom nu. Vi ska int ha någo mer.
Suck! Och dubbelsuck! Det fanns mycket, som skulle ha passat i vår frys och som skulle göra att jag inte på evigheter behöver gå till affären! Men... men, man ska inte ha otåliga karlar med sig!
Det var dessutom rätt mycket folk i affären, så jag tror nog att jag inte ska gå i sådana affärer nu på ett tag. Inte för att jag nu var så ofta i stora affärer innan heller.

På hemvägen kurvade vi via gravgården.
Där påskade vi till det lite!

Vi hann ännu med en tur till lilla mataffären i stan, för vi skulle ha cornflakes, som var slut i stora affären. Och så köpte jag julöl för -30%. Två flaskor delade tre personer på till maten och ölen passade perfekt till den goda kalopsen, som dubbelmorfar hade gjort. Själv skalade jag potatis och gjorde sallad på kruksallad, gröna vindruvor, äpple, gurkor och paprika.

Och nu, nu ska jag småningom gå i bastun och sen njuta av en äppelcider också den -30% från lilla mataffären!

Inga kommentarer: