fredag, april 03, 2020

Bläddrar och bläddrar

Det är ju inte klokt! Tredje morgonen nu som jag vaknar och det snöar! Nå morgonens snö hann försvinna medan jag satt i distansmöte. Bra, tänkte jag, då hinner jag ta en rask lunchpromenad innan jag börjar med annat. Men kära nån, då började det snöa igen! Nu har också den snön försvunnit, så om jag ska ut, måste jag nog passa på nu, annars...
Till all tur kan inte dubbelmorfar nu säga att jag måste kratta. Det är alldeles för blött för det.

Häromsistens hördes dubbelmorfar gasta från toan:
- Va gör dom här handarbetstidningarna i vessan?
- Jag bläddrar i dem.
- Är du int rikit klok. På vessan!

Till det iddes jag inte ens säga något, för nu ska jag avslöja en hemlighet, schhh! Dubbelmorfar har krigsböcker som han läser i! Och då är ju nog mina handarbetstidningar riktigt oskyldiga, inte sant?
Och jo, bättre tidningar eller böcker än telefoner och surfplattor på toan!

Jag håller alltså på och bläddrar och bläddrar. Är på jakt efter inspirationen! För en vecka sedan ringde jag stickväninnan B, för att lite kolla hur det var med hennes inspiration. Hon klagade över att hon inte ens hade fått ett sockpar färdigt på en vecka. Döm om min förvåning då hon följande dag visade ett så fint sockpar med låååååångt skaft på Instagram. Jag blev alldeles matt!
Stickväninnan tipsade mej om att hon tänkte försöka sig på en tomathäl. Hmmm... vore det något för mej? Njaa, kanske inte riktigt just nu eftersom jag redan har x antal sockor på gång, hmmm, få se nu... åtminstone 4 par, så... tomathälen får vänta lite.

Så jag bläddrar och bläddrar fortfarande, kastar ett pyttelitet getöga på diverse UFO:n, som seglar omkring i hobbyrummet. Får lite rysningar blundar och tar fram nästa tidning:
Jodå,  kolla här! Mysig sjal i mohairgarn! Det vore väl någonting?

Eller vänta nu... tänk om jag skulle virka istället?

Superhärlig matta! Vem vill göra bollarna? Allt skulle nog gå bra med den här, MEN den ska sys fast i ett stadigt tyg!! Och det har jag förstås inte hemma. Suck och stön!
Kanske bäst att jag håller mej till de stickade rutorna eller stickar vidare på det pyttelilla sjalbörjandet!

Önskar er en riktigt trevlig fredagskväll.
Här har solen nu försvunnit i moln, så snart börjar det väl snöa igen...
Och jag ska nog lappa lite kläder först...

Inga kommentarer: