torsdag, april 02, 2020

Ett pyttelitet lila början

Oj, nej, nu har hela min dag gått åt till att hänga framför datorn utan att få någonting vettigt gjort. Tjära nån ändå! Struktur, jag måste vara både fokuserad och strukturerad och sluta oroa mej för en massa saker. Ja, och så inte kämpa och stånga mej blodig med teknik, som helt enkelt inte fungerar! Nä, bäst att ge upp ganska snabbt och så göra på ett annat sätt istället, så det så.

I morse då jag vaknade var hela världen igen vit! Under förmiddagen försvann all snö och nu har vi hårda vindar igen. I morgon har väderspågubbarna utlovat regn. Alltså perfekt väder för att sitta inne.

Igår hängde jag då en halvtimme på Instagram tillsammans med Lee från Strömsö och 144 andra. Lite besviken blev jag på att det enbart handlade om val av garn. Jag hade ju redan satt upp en mycket blygsam början!
Det blev nu inte stickat på det så mycket sen för jag satt ju där med snålvattnet rinnande då Lee förevisade sina garner! Åååh, det ena ljuvligare än det andra och förvarade snyggt i en kappsäck. 
Jag fick också svaret på en fråga jag grubblat över nu en tid: Hur många sjalar kan man riktigt ha? Jo, om man är lika flitig, som Lee, så kan man minsann ha många! Det har ju dessvärre inte jag, för jag har gett bort många! Jag vill liksom att de ska värma nära och kära!

Nästa veckas onsdag klockan 19 är det dags igen! Och då är du väl med? Och jodå, man får sticka annat också eller till och med virka.

I mina gömmor hittade jag slutligen det här tunna sockgarnet och bestämde att jag stickar så stor sjal jag får från det här påbörjade nystanet. Om det inte räcker till en stor sjal, så får det bli en trekantig mindre istället, som får gå som halsduk! Nystanet är alltså påbörjat. Jag tror att jag har stickat ett par vantar av det? Eller någon kant/effektfärg? Hmmm... om man nu sen skulle minnas...

2 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Vad roligt att du också hittat Strömsös livestickning. Jag har hängt med 3 onsdagar nu och håller på med sjal 2. Det är bara så mysigt att sitta och sticka och lyssna på Lee, få lite tips och kanske själv ställa en fråga.
Det kan bli en supersjal av ditt lila garn.
Ha det fint. Kram Eva

Inge sa...

Tack!
Jag har också följt med alla tre onsdagar och sörjer redan lite för att det tar slut nu i onsdag. Så kul att sticka tillsammans.
Det blev en liten sjal, som jag gav åt barnbarnet idag. Troligtvis är det så att min dotter far iväg med sjalen istället!
För min del blir det inte flera sjalar nu på en tid. Håller på med två filtprojekt på en gång och skulle verkligen vilja få åtminstone det ena färdigt rätt fort.
Ha det bra.
Kram
Inge