måndag, april 27, 2020

Söndagsstek

När jag var mycket, mycket yngre än idag, så hörde det till att det skulle vara lite "finare" middag till söndagen. Kanske nu inte alltid precis finare, men i varje fall sådan middag, som tillreddes länge och väl med kärlek. Jag vet inte om det längre är tradition eller om det nuförtiden slängs ihop vad som nu råkar finnas i kylskåpet, helt oberoende av veckodag.

Nedanför vårt fönster spatserade igår söndagssteken!
- Tänkt ni ta livet av den, frågade äldsta ättelägget helt förskräckt! 
- Nej, nej man får inte jaga den nu i april, svarade jag, som googlade på jakttider.

Så lite snöpligt blev vi utan vår söndagsstek! Och så blev det liksom ingen middag alls! Dubbelmorfar värmde matrester åt sig (inget svinn här alltså!) och äldsta ättelägget värmde en "gammal" pizza. Själv åt jag jordgubbssoppa och rågbröd. Konstig middag, inte sant?

Idag tillreder dubbelmorfar mos av jordärtskockor och potatis och så blir det nog ugnskorv till det. Låter bra, eller hur? Så söndagsmiddagen blev en måndagsmiddag istället!

Igår kväll befann jag mej i köket...
... och då blev det en ny sats mjöd!

Den flaskade jag i morse förrän jag började jobba på distans. Om ni undrar varför jag använder sådana här tomflaskor i plast istället för flaskor i glas, så beror det enbart på att dubbelmorfar ju tog alla våra glasflaskor till saften! Det är inte alltid så bra att vara ordentlig och återvinna! Tur att vi inte har pantat flaskor på ett halvår, annars kanske det hade blivit burkmjöd istället!

Önskar er alla en bra vecka! I fredag är det ledigt. Vad ska ni hitta på då?

2 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Lite roligt att vi också har en fasantupp i vår trädgård. Han går där varje dag och är inte det minsta rädd.Jo förstås när Frazze kommer ut. Men så långt som till söndagsstek har vi inte kommit.Han har ju blivit som ett husdjur. Men jag minns hur det var i min barndom.
Ha det fint . Kram Eva

Inge sa...

Ett härligt sammanträffande. Vår fasantupp försvann över vägen med skräniga ljud. Verkar som om han inte var riktigt nöjd med vår bjudning!
Ha det bra.
Kram
Inge