söndag, april 12, 2020

Coronafnatt

I onsdags var jag bergsäker på att dubbelmorfar hade drabbats av Coronafnatt eller helt enkelt blivit mökkihöperö! Det började redan för en vecka sedan. Då gjorde han precis som sin far och min hulda moder, frid över deras minne, på äldre dar, nämligen lusläste gratistidningen. Och i den hittade han en annons! Det skulle säljas djupfrysta bär på torget i västra grannstaden. Och dem behövde han för moffens saft hade tagit slut och M var olycklig.

Så i onsdags steg han upp före undertecknad. Det i sig är redan en bedrift, eftersom jag är morgonpigg och han kvällspigg. När vi började sällskapa i tiderna var det helt tvärtom. Men någonstans på vägen i vårt gemensamma liv, så har vi helt enkelt gått om varandra. Ack, ack! När mötas de två?

Dubbelmorfar körde alltså iväg i min Adam-plåtlåda tidigt på morgonen. Besökte torget i den västra grannstaden och köpte både djupfrysta svarta vinbär och dito lingon. Från torget fortsatte han till Puuilo efter diverse verktygsgrejer, fråga mej nu inte vad, för jag har inte riktigt koll på det där!
Färden fortsatte till Strömsbergs kvarn varifrån han köpte 2 kilo jästbrödsmjöl, sista påsen! Och ett påse med plättmjöl. I kvarnen mal de för allt vad kvarnstenen håller, men mjölet är slut nästan hela tiden ändå. 
Efter att ha uträttat alla sina ärenden hann han ännu besöka sin kompis och få i sig lite påsktårta innan han återvände hem.

Väl hemma satte han genast igång och gjorde plättsmet. Nu vet jag inte vad det var som gjorde susen, men nånting var det som var annorlunda, kanske mjölet hade inverkan? Plättarna var supergoda och försvann i ett nafs!

Och seden vet ni, så satte han igång med att koka saft och lingonsylt. Jag bara gapade. Vilken energi!
Den åtråvärda saften!

En flaska försvann, som sagt, i lördags västerut! Och M var tacksam och nöjd, äntligen god saft och sådan som hon gillar! Duktiga, duktiga dubbelmorfar, som tänker på sitt barnbarn!

Inga kommentarer: