tisdag, februari 22, 2022

Ännu mera tidningar

Sch! Dubbelmorfar sover. Han var ute i snösvängen i natt och nu försöker jag vara så tyst som möjligt för att unna honom lite vila. Jag skulle ha minst femtioelva saker, som jag borde göra, men alla de sakerna för oväsen, så jag får snällt ge mej till tåls. Jag har vet ni i ett svagt ögonblick lovat bjuda de två yngsta distansarbetande sönerna på lunch i morgon! Och det innebär förberedelser och jo, ett varv till stan för att bunkra upp. För tillfället är jag mycket osäker på vad jag ska bjuda till efterrätt. Kaka, tårta, pannacotta eller kaffe och bulle? Har ni något förslag?

Ute dalar det ännu sakta ner snöflingor, men det är inte alls samma snöyra som igår kväll och i natt. Talgmesarna pickar på köksfönstret och undrar var deras morgonmål dröjer. Domherrarrna gömmer sig i stora snöiga granen, endast deras visslande läte hörs. Ute är allting igen inbäddat i vita snöskristaller.

Igår vittjade dubbelmorfar vår postlåda och där hittade han ännu mera tidningar:

Äntligen, äntligen kom den här på svenska. Har inte hunnit lusläsa den ännu.

Sen fick jag också den här, Marthabladet. Av någon orsak får jag alltid dåligt samvete när jag läser i den. Alla marthor verkar vara så präktiga. De använder inte plastfolie, nej de använder vaxat smörpapper i stället. De gör sina hudkrämer och schampon själva. De odlar och tar till vara. De slänger ingen mat och de städar med naturliga medel, som ättika, citron osv. Och fastän jag vet att man inte ska jämföra sig med andra, så kan jag inte låta bli att fundera på att jag nog borde bli en bättre människa, liksom mera marthalik. Jag kan ju börja med att ta vara på alla ostkanter, som finns i kylskåpet, riva dem och så göra en ostpaj. Det är väl en marthagärning?

Önskar er en skön fortsättning på tisdagen.



Inga kommentarer: