söndag, februari 27, 2022

Virkad hängkorg

I morse vaknade jag redan kvart över sex. Det var stjärnklart på himlen och resten av huset sov. Jag tassade runt ett varv och kröp sedan ner igen under täcket. Jag hade drömt så konstigt, att min före detta chef i mitt tidigare yrkesliv i den bästa av kommuner, hade blivit president, att han drog iväg med mig nånstans i små trånga gränder och att en säkerhetsvakt klädd i vit uniform följde efter oss vart vi än gick eller åkte. Till sist hamnade vi i ett konstigt rätt nedslitet och mörkt rum bland en massa kyffen. Där skulle presidenten jobba. Jag fick aldrig klart för mej vad min uppgift var eller vad jag förväntades göra. Konstiga drömmar, i synnerhet med tanke på att jag inte ens tittade på någon film igår kväll innan jag lade mej. Nej, jag tittade på snooker. Ett spännande spel. Helt otroligt hur spelarna kan räkna ut var den vita bollen ska placeras inför nästa slag eller hur de kan använda kanterna på bordet som hjälp. Igår vann Ronnie O'Sullivan och ikväll är det final. Men den tror jag att jag hoppar över, för i morgon är det arbetsdag och väckarklocka, som gäller.

I söndags för en vecka sedan när jag äntligen hade fäst den sista tråden i rönnbärskaramellsockorna, så fick jag lust att göra ett mindre arbete, som genast skulle bli färdigt.
I mitt desperata letande efter sockgarn till dubbelmorfars tunna sockor stötte jag i mitt förråd på ett påbörjat nystan med Eco Tube från Novita. Vad jag hade använt det till minns jag inte. Mönster hittade jag i Kauneimmat Käsityöt nr 2 2022, som jag inhandlat tidigare. Jag vägde nystanet, joo det skulle räcka till. Sen grävde jag fram en virknål och satte igång.

Modell: Leksaksförvaring (Lelusäiliö), modell nr 27 i Kauneimmat käsityöt nr 2 2022
Garn: Eco Tube från Novita
Åtgång: 226 g
Virknål: Nr 8
Designer: Therese Hagstedt

Det gick snabbt och behändigt att virka, även om den där återvunna trikån är ganska hård. Så mycket mera än den här korgen skulle jag inte ha mäktat med på en dag. Tyvärr återstår det ännu över 200 g av det där garnet, så nånting måste jag ännu hitta på, men vad?

– Det här är en ägg-gömma, sa jag åt dubbelmorfar då han muttrade något om handarbetsgalning.
– Men där är ju inga ägg, protesterade han.
Haa! Jag är nu inte galen heller. Om jag skulle placera chokoägg där redan nu inför påsken, så skulle de försvinna varje gång dubbelmorfar går förbi! Så han får nog lov att snällt vänta till långfredagen.
Det här alstret ingår tyvärr inte i min handarbetsbingo. Om det riktigt kniper kan det kanske gå som påskdekoration, eller hur?

Ursprungsmönstret finns hos Svarta Fåret och där heter det Salvador - virkad hängkorg.

Önskar er en skön fortsättning på söndagen!
Själv ska jag ta itu med lite kursförberedelser inför nästa vecka, som blir en sex dagars vecka för min del. Har kurs också på lördag! Välkommen med!



Inga kommentarer: